avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Va rog să mă ajutați cu un răspuns. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Va rog să mă ajutați cu un răspuns. Părinții ...

Buna ziua .
Va rog să mă ajutați cu un răspuns.
Părinții soției ai donează un apartament fara obligații de întreținere.
Am înțeles că doar soția va fi proprietara , după decesul lor , soțul va fi proprietar și el în acte .
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:36, 13 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, doar soția va fi proprietară, dacă părinții ei îi donează imobilul doar ei.
Este un bun propriu dobândit gratuit de la părinții ei, nu-i un bun comun dobândit prin munca ambilor soți.
În caz de divorț, apartamentul primit donație de soție nu va intra la partaj.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2023
Dapix, utilizator
după decesul lor , soțul va fi proprietar și el în acte .

asta ati inteles gresit, doar sotia va fi proprietar.
daca decedeaza sotia , sigur ca mosteniti, asta e altceva
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua. eu sunt singur la parinti , si acestia vor sa mi doneze un apartament ca mai au unul si sa nu plateasca impozit mai mare. eu sunt casatorit din 1996 ... (vezi toată discuția)
Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri ... Ionut2980 Ionut2980 Buna dimineata! Am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri pe care nu le cunosc destul de clar. Sunt singurul copil la parinti iar parintii au dobandit ... (vezi toată discuția)