avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Retributie administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Retributie administrator judiciar

Buna ziua,
Am urmatoarea problema cu care ma confrunt-firma cu care colaboram a intrat in insolventa,datorandu=ne o suma de bani.Am primit notificare ptr a ne inscrie la masa credala.Cine va plati in acest caz onorariul administratorului judiciar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 30 Decembrie 2023
1. „Creditorul care deține mai mult de 50% din valoarea totală a creanțelor poate să decidă, fără consultarea adunării creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar ori lichidator judiciar în locul administratorului judiciar sau lichidatorului judiciar provizoriu ori să confirme administratorul judiciar provizoriu/lichidatorul judiciar provizoriu și să îi stabilească onorariul.“

2. În cadrul primei ședințe a adunării creditorilor, creditorii care dețin mai mult de 50% din valoarea totală a creanțelor cu drept de vot pot decide desemnarea unui administrator judiciar, stabilindu-i și onorariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Probleme cu lichidatorul iulianavoicu iulianavoicu sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract ... (vezi toată discuția)