avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate intenta proces?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate intenta proces?

Buna!
Sper ca postez in categoria in care trebuie...
In urma unei ... intamplari mai nefericite, am apelat la ajutorul politiei. A doua zi, nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca un ziar relata cu lux de amanunte intamplarea, dand chiar numele intreg al persoanelor implicate in eveniment, chiar si localitatea. Tin sa precizez ca nimeni nu a venit sa ma intrebe daca sunt deacord cu asa ceva.
Pot sa ii dau in judecata? Care sunt sansele de reusita?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:51, 17 Octombrie 2006
sa-i dati in judecata pt ce? pt ca au publicat articolul acela?
avand in vedere ca insulta si calomnia au fost abrogate nu stiu pt ce ati putea sa-i dati in judecata.
Mai mult, nu ati vazut ca in Romania presa poate scrie orice despre oricine si nu pateste nimic?
Nu stiu sincer pentru ce as putea sa-i dau in judecata pt ca nu cunosc legile in domeniu ...dar asta a fost primul gand cand am vazut articolul ala in ziar.
Lucrez la o firma destul de mare, am cunostinte multe, unele din ele au vazut deja articolul si m-au sunat sa ma intrebe ce s-a intamplat...
Atat mai spun: fereasca Dumnezeu sa ajungi sa ai nevoie vreodata de ajutor in Romania zilelor noaste!
Dupa ce iti vine politia acasa si iti face circ, te mai si trezesti a doua zi data la ziar! Interesant cum se procedeaza!
Concluzia: haide-ti sa suferim in tacere, nimanui nu-i pasa! Lasati ca intram in UE si o sa aiba altii grija sa ne fie cald si bine!
Ai dreptate,o sa ne fie bine si cald si o sa ne dea taticii nostri din EU de toate,mai bine spus ca o sa fim din nou,granarul europei,pana la urma e o intrebare existentiala,de ce ?
ne intrebam de ce,nu cum,de ce e cea mai buna intebare...
sper sa gasesti un politist care nu e mana in mana cu presa :)) data viitoare cand te gandesti sa mai faci vreo reclamatie sau ceva de genu`...
Avea o colega de a mea o vorba: "Daca esti prost, macar taci din gura sa nu te mai stie si altii!".
Iti recomand calduros sa o pui in aplicare!
Nu stiu cat de cald si bine o sa ne fie UE dar e clar ca anumite chestii care se inampla la noi nu se intampla la ei si o sa aiba grija ca in timp sa nu se mai intample nici aici, cel putin nu atata timp cat ne dau ei bani.
Sincer iti inteleg problema.
Ar fi o solutie dar nu sanse f mari de castig. Si anume o actiune in daune pt prejudiciul creat imaginii tale. stiu ca astfel de actiuni nu sunt inca incetatenite aici, dar daca esti dispus poti incerca.In SUA si ale tari astfel de actiuni sunt frecvente. Cineva oricum va incerca o data si o data. Pb e sa dai nu numai de un avocat bun ci si de un judecator deschis la minte ;)

Alte discuții în legătură

Dosar penal omv22 omv22 Buna ziua, In sept. 2006 am inaintat o plangere penala impotriva unor persoane din administratia publica, intrucat au autorizat construirea unui obiectiv ... (vezi toată discuția)
Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)