avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! in asociatia noastra nu a fost colectat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! in asociatia noastra nu a fost colectat fondul de ...

Buna ziua! in asociatia noastra nu a fost colectat fondul de reparatii desi a fost aprobat in adunarea generala. Au aparut defectiuni la instalatiile comune si doua apartamente au suferit prejudicii. Reprezentantii asociatiei au contactat o firma de reparatii insa i-au pus pe proprietari sa suporte din buzunarul propriu contravaloarea cu cheltuielile de reparatii netinandu-se cont de prevederea ca reparatiile la partea comuna se repartizeaza pe cota parte indiviza. Oamenii nu cunosc legea si au platit la asociatie acesti bani si li s-au eliberat chitante ca si cand acesti bani existau deja in contul asociatiei, practic au creditat asociatia fara sa existe o compensare viitoare a banilor achitati in plus!

S-au facut sesizari la primarie, la biroul asociatii de proprietari, insa acestia au zis ca e legal. Cei care au facut asa-zisul control sunt functionari publici, fara pregatire economica si evident fara sa aiba calitatea de expert contabil, prin urmare acel proces-verbal a fost intocmit de persoane neavizate. Mai mult, functionarii primariei au refuzat sa puna la dispozitia proprietarilor acel proces-verbal de control si nici n-au lasat vreun exemplar la sediul asociatiei, reprezentantii asociatiei au spus ca ei nu au semnat niciun document in acest sens.

Ce se poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 19:58, 13 Decembrie 2023
Faptul ca desi s-a aprobat in AG, nu s-a inceput repartizarea acelui fond, in mod esalonat, pe toti proprietarii, proprortional cu cota-parte indiviza de proprietate - reprezinta o incalcare a legii de catre conducerea as. proprietari si ma mir ca serv. as. prop. din orasul dvs. nu s-a sesizat;
Acum sa nu credeti ca functionarii de la serv. as. prop. din primaria locala, sunt asa, niste neaveniti, fara nicio pregatire in domeni. Este adevarat, nu or fi ei experti contabili - parca asa ati dori, da? Daca ar fi experti contabili, nu ar lucra ei la primarie ca functionari publici - zic eu...
Daca conducerea as. prop. nu este buna, nu sunteti multumiti, la urmatoarea AG (se va convoca in primul trim. a anului viitor), o schimbati - dar atentie mare, pregatiti-va oameni competenti si care sa-si faca treba bine, altfel, o sa va plangeti pe forum cum ca....
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2023
Adam Grecu, utilizator
functionarii din primarie au raspuns la sesizarea mea cum ca fondul de reparatii a fost stabilit printr-o decizie a comitetului executiv din asociatia noastra, asta ca sa vedeti ce grad de competenta au! noi nu avem nici fond de rulment constituit iar cei din primarie tot nu au reactionat! nici ca lucrarile de reparatii nu au fost aprobate in AG si ca nu au existat oferte pe lucrari, ca sumele nu au fost prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli, ca sedintele de AG se tin o data la cativa ani, ca angajarile pe asociatie nu au trecut prin AG si cate si mai cate, sunt chestii pe care functionarii din Primaria Galati nu le considera abateri de la litera legii. Ca am sesizat faptul ca CEX a adoptat o decizie prin care mi se refuza accesul la documentele asociatiei, tot nu li s-a parut macar suspect daca nu ilegal ca sa ia masuri! sau ca a fost modificat procesul verbal de la fosta sedinta de AG din 2019 si au fost trecute in fals inca doua puncte care au facut ulterior obiectul unui dosar civil pentru actualizarea datelor asociatiei de proprietari, din nou nu au reactionat. M-au trimis in instanta de judecata desi tot ce am sesizat mai sus tin strict de competenta lor si au la dispozitie art.102 din Legea nr.196/2018. Efectiv nu le pasa, nu au nicio raspundere si niciun fel de competenta. In situatiile de activ si pasiv ale asociatiei se uita ca curca in lemne...! Si da, solutia este schimbarea conducerii dar pana acolo trebuie sa suporte consecintele legii.

Adam Grecu a scris:

Faptul ca desi s-a aprobat in AG, nu s-a inceput repartizarea acelui fond, in mod esalonat, pe toti proprietarii, proprortional cu cota-parte indiviza de proprietate - reprezinta o incalcare a legii de catre conducerea as. proprietari si ma mir ca serv. as. prop. din orasul dvs. nu s-a sesizat;
Acum sa nu credeti ca functionarii de la serv. as. prop. din primaria locala, sunt asa, niste neaveniti, fara nicio pregatire in domeni. Este adevarat, nu or fi ei experti contabili - parca asa ati dori, da? Daca ar fi experti contabili, nu ar lucra ei la primarie ca functionari publici - zic eu...
Daca conducerea as. prop. nu este buna, nu sunteti multumiti, la urmatoarea AG (se va convoca in primul trim. a anului viitor), o schimbati - dar atentie mare, pregatiti-va oameni competenti si care sa-si faca treba bine, altfel, o sa va plangeti pe forum cum ca....
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de actiune a cenzorului in cazul incalcarii prevederilor legale de catre presedinte si comitetul executiv cenzor cenzor La ultimului control efectuat pe o perioada de trei luni am verificat in special legalitatea actiunilor si documentelor asociatiei al carui cenzor sunt.Am ... (vezi toată discuția)
De doi ani mă rog degeaba de cei de la asociație să-mi dea copii după niște documente. le pot obține prin instanță? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Am cerut copii după niște documente la Asociația de Proprietari, conform legii 196/2018, art.28.3. De doi ani ma rog de ei cu scrisori AR , cu menționarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare retorica courvoisier courvoisier Daca acel serviciu de incompetenti (au recunoscut ca..nu stiu) de la Indrumare si control asociatii de proprietari din primarie a refuzat un control, a negat ... (vezi toată discuția)