E posibil sa fie asa cum spuneti , stimate d-le Carp , oricum - matematic - e fix acelasi lucru . Mie asa mi s-ar parea mult mai usor de inteles pentru pensionar , daca - de exemplu - cere un buletin de calcul al pensiei .
Titularul dreptului la pensie va transmite Casei Județene de Pensii următoarele documente:
– cerere de eliberare buletin de calcul și datele care au stat la baza emiterii deciziei de pensie
– copie act de identitate
– copie decizie de pensie
Raspuns dat de CNPP la solicitarea unei cunostinte.
Stimate @eugarizan , sunt chiar uimita de ce spuneti ... Nu cumva ati facut cererea de eliberare a acestui buletin pe internet ? sau prin posta ? ca , avand in vedere ca acesta contine date cu caracter personal , ar trebui o modalitate care sa dea siguranta ca cel care-l solicita este chiar pensionarul , si nu altcineva ( de exemplu , o copie sau un scan a cartii de identitate ) ... E doar o presupunere a mea ... Daca depuneti la ghiseu o cerere - cu numar de inregistrare - functionarul va identifica pe loc si nu exista sa nu va dea un raspuns in termenul legal . La Casa din municipiul meu , in cazul prezentarii in persoana a pensionarului , buletinul se elibereaza pe loc .
Si daca a facut pe internet se ia in considerare numai daca a dat datele de identificare ...Prin petiție se înțelege cererea, reclamația, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poștă electronică, pe care un cetățean sau o organizație legal constituită o poate adresa autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiilor și societăților naționale, societăților comerciale de interes județean sau local, precum și regiilor autonome,
Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare și se clasează, potrivit prezentei ordonanțe.