avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce se va intampla cu punctele din decizia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ...

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:07, 18 Decembrie 2023
E posibil sa fie asa cum spuneti , stimate d-le Carp , oricum - matematic - e fix acelasi lucru . Mie asa mi s-ar parea mult mai usor de inteles pentru pensionar , daca - de exemplu - cere un buletin de calcul al pensiei .
nu se dau asememena buletine de calcul , eu am solicitat si nici macar nu s a raspuns
Titularul dreptului la pensie va transmite Casei Județene de Pensii următoarele documente:
– cerere de eliberare buletin de calcul și datele care au stat la baza emiterii deciziei de pensie
– copie act de identitate
– copie decizie de pensie

Raspuns dat de CNPP la solicitarea unei cunostinte.
Stimate @eugarizan , sunt chiar uimita de ce spuneti ... Nu cumva ati facut cererea de eliberare a acestui buletin pe internet ? sau prin posta ? ca , avand in vedere ca acesta contine date cu caracter personal , ar trebui o modalitate care sa dea siguranta ca cel care-l solicita este chiar pensionarul , si nu altcineva ( de exemplu , o copie sau un scan a cartii de identitate ) ... E doar o presupunere a mea ... Daca depuneti la ghiseu o cerere - cu numar de inregistrare - functionarul va identifica pe loc si nu exista sa nu va dea un raspuns in termenul legal . La Casa din municipiul meu , in cazul prezentarii in persoana a pensionarului , buletinul se elibereaza pe loc .
Si daca a facut pe internet se ia in considerare numai daca a dat datele de identificare ...Prin petiție se înțelege cererea, reclamația, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poștă electronică, pe care un cetățean sau o organizație legal constituită o poate adresa autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiilor și societăților naționale, societăților comerciale de interes județean sau local, precum și regiilor autonome,

Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare și se clasează, potrivit prezentei ordonanțe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. in ... Bibi29 Bibi29 Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. In sistemul public din care. Conditii normale 19 ani si 27 zile. Grupa 2-a ( lg 3/ 1977) 10 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună (vezi toată discuția)
Punctaj recalculare pensie ana-cer ana-cer Un pensionar are urmatoarea situatie: - pensie de invaliditate 01.12.1993 - pensie limita de varsta 01.06.1994 valoare pensie 92.534 lei - are 11 ani 10 ... (vezi toată discuția)