avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut una sau mai multe spete de divort cu decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut una sau mai multe spete de divort cu decizie definitiva, ...

Caut una sau mai multe spete de divort cu decizie definitiva, in urmatoarele coordonate: Copilul minor este incredintat sotului parat, chiar daca acesta nu a formulat cerere reconventionala pentru stabilirea locuintei minorului . Sunt dispus sa platesc pentru aceste informatii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 08:58, 19 Decembrie 2023
Fără sa solicitați ceva în instanta, instanța nu va poate da. În materie de dreptul familiei, lucrurile sunt mai relaxate de obicei în ceea ce privește procedura, în sensul ca se pot admite cereri de stabilire a locuintei și dacă sunt formulate mai târziu. Asa ca, cereți oricând în cursul procesului, stabilirea locuinței la dvs motivat de interesul superior al copilului.
Multumesc pentru raspuns. Eu am declarat apel. Inteleg ca nu pot cere ceea ce nu am cerut la fond, dar pot cere schimbarea deciziei in apel, criticand-o. Ideea e ca singura motivatie pt. decizia data a fost faptul ca eu nu am cerut prin reconventionala. De aceea cautam spete in care s-a decis invers.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul civil este guvernat de principiul disponibilitatii, instanta nu poate da ceea ce nu s a cerut, partii care nu a cerut.

Pe de alta parte, in speta expusa de dvs instanta are in vedere cu prioritate interesul superior la copilului si aici ar fi de facut o discutie. Tot astfel daca nu ati avut avocat si v-ati facut singur apararile, poate fi o portita in fortarea motivarii apelului, insa nu va stiu concret speta spre a va ajuta mai mult.
Exact asta sustin, ca nu s-a urmarit interesul superior. Instanta trebuie sa judece stabilirea locuintei minorului, daca s-a cerut (si s-a cerut de catre sotul reclamant), dar nu a judecat-o corect, de aceea fac apel. Am invocat si neasistarea de catre avocat si faptul ca judecatorul trebuia din oficiu sa ma intrebe in legatura cu cererile accesorii, ceea ce nu s-a consemnat in incheierile de sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea reconvenţională a soţului pârât, art. 917, alin. 3. ... catinf catinf Cererea reconvenţională a soţului pârât, Art. 917, alin. 3. Am o neclaritate privind perioada în care motivele de divorţ ale soţului pârât s-au ivit, ... (vezi toată discuția)
Daca vreau sa imi sustin argumentele in apel inclusiv prin alte ... catinf catinf Daca vreau sa imi sustin argumentele in apel inclusiv prin alte spete judecate si am gasit o astfel de speta, e suficienta mentionarea nr. hotararii ... (vezi toată discuția)
Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc ... catinf catinf Există un tabel de scoring în baza căruia instanţele stabilesc locuinţa minorului în procesul de divorţ. Unul din criteriile de punctaj indică un minus ... (vezi toată discuția)