avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Sunt angajata de 1 luna și am aflat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Sunt angajata de 1 luna și am aflat zilele acestea ...

Bună seara! Sunt angajata de 1 luna și am aflat zilele acestea ca sunt însărcinată, problema este ca pe contractul meu chiar dacă scrie nedeterminat, perioada de proba este de 90 de zile , dacă as anunța că sunt însărcinată prin scris de la medicul de familie as putea fii data afara ?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
RalucAa12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 15 Decembrie 2023
Art. 31 alin. (3) Codul muncii: “Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.”

Prin Decizia nr. 657/2009, Curtea Constitutionala s-a pronuntat ca, dispoziţiile art. 16 din Constituţie nu sunt încălcate, deoarece reglementarea legală - de mai sus , decizia se refera la fostul art.31 alin.4^1 - se aplică, fără discriminare, tuturor salariaţilor aflaţi în situaţia prevăzută de textul legal.

Art. 21 alin. (1) lit. a din OUG 96/2003 , interzice in mod categoric incetarea raporturilor de munca salariatei gravide,din motive care au legătură directă cu starea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! poti fi concediat in perioada de proba atunci cand ... vasade25 vasade25 Buna ziua! Poti fi concediat in perioada de proba atunci cand anunti ca esti insarcinata? (vezi toată discuția)
Perioada de proba in caz de sarcina laura-ioana laura-ioana Buna, va rog sa ma ajutati: cum poate fi protejata o gravida in perioada de proba a unui CIM incheiat pe perioada nedeterminata, in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pe timpul sarcinii - contract nedeterminat 1211Maria 1211Maria Buna ziua! Sunt intr-o situatie dificila. Lucrez la o firma de 2 ani cu contract nedeterminat. Recent am schimbat post de munca, dar am semnat doar Oferta de ... (vezi toată discuția)