avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Renuntare atributii cadru tehnic psi. Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Renuntare atributii cadru tehnic psi. Buna ziua, Lucrez intr-un ...

Renuntare atributii cadru tehnic psi.
Buna ziua,
Lucrez intr-un institut de cercetare si am facut greseala sa fac cursul de psi si sa am aceasta responsabilitate pe langa functia de baza. Ulterior mi-am dat seama ca vreau sa renunt. Am avut primele discutii "mai sus", dar inca nu e foarte clar care e procesul. As putea in cel mai rau caz renunta unilateral (asa mi s-ar parea normal)? Desi sper sa ma inteleg cu ei si sa gaseasca pe altcineva (problema e ca nu am garantia ca vor gasi neaparat).
Care credeti ca ar fi solutia?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 16 Decembrie 2023
Lucratorul din domeniul psi-su este desemnat prin decizia angajatorului. Angajatorul trebuie sa desemneze/ nominalizeze un alt lucrator cu aceste atributii, in aceeasi decizie mentionand inlocuirea dvs.
Va multumesc pentru raspuns.
Ca sa inteleg complet, din momentul in care le aduc la cunostinta ca vreau sa renunt, ei nu ma pot refuza ci doar trebuie sa astept pana la gasirea altuia? (Poate suna putin exagerat, dar nu pot fi "prizonierul" acestei functii, nu?)
Multumesc, inca odata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Ati semnat un contract individual de munca la care este anexata o fisa de post. In aceasta fisa sunt mentionate si atributii pe linie de psi. Nu stiu cum ati dedus ca nu va pot refuza.
Modificarea fisei de post implica si renegocierea salariului. Fara atributiile pe linie de psi, in mod normal, salariul va fi mai mic. Pot disparea si unele sporuri la salariu.
Daca doriti sa comentati, dati clik pe butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea integral, un text deja scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renunt legal la munca de psi? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt angajat cu 8 h, la o institutie bugetara. Pe langa functia de baza mai sunt desemnat ca avand atributii de cadru tehnic psi, aceasta munca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca esti lucrator desemnat ssm la o institutie cu ... ggianina ggianina Buna ziua! Daca esti lucrator desemnat ssm la o institutie cu peste 250 de lucratori poti fi obligat sa inlocuiesti responsabilul de su ? Mi a trecut in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei spete: ... herminav herminav Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei spete: Inspectorului SSM-SU/PSI a solicitat suspendarea contractului individual de munca pentru ... (vezi toată discuția)