Buna ziua, locuiesc la tara, avem coloana de apa trasa pe strada de ani buni. Anul acesta s a pus grupul de pompare si urmeaza bransarea.
Am primit de la primarie instiintare ca s a facut licitatie si pe langa faptul ca trebuie sa platim 1300lei va trebui sa ne sapam singuri santul pana la conducta principala inclusiv unde se monteaza caminul de apometru ''ca sa iesim mai ieftin''. Este legal acest aspect?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Poate fi o hotarare de Consiliu local al primariei si o prevedere de proiect in acest sens.
Caminul pentru apometru se construieste, de regula, pe domeniul public, iar traseul de la camin la consumator pe terenul consumatorului proprietar. In logica lucrurilor este ca pentru ce va apartine ca proprietar, sa platiti lucrarile.
Conducta este pe domeniul public, caminul de apa va fi tot pe domeniul public, noi trebuie sa sapam individual tot pe domeniul public, posibil subtraversare in anumite locuri.
Este normal sa imi fac in curte. Dar nu cred ca este treaba mea sa le fac sapatura in afara proprietatii.
Citez pe domnul primar; am luat o firma ca sa nu vina toti doreii sa faca treaba de proasta calitate.. Vom verifica si daca este o licitatie facuta in acest sens. Detaliile lipsesc, transparenta lipseste, doar raspunsuri vagi.
Ne am saturat sa fim mintiti si din pacate comunitatea noastra nu este interesata de aceste aspecte. Asa ca am inceput verificarile, verificam codul civil si mai multe informatii. Cu respect.