avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mătușa e uzufructuar viager dacă mi-a dat mie mie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mătușa e uzufructuar viager dacă mi-a dat mie mie și surorii ...

Mătușa e uzufruct viager dacă mi-a dat mie mie și lu sora casa și terenul dacă decedează și are datorii la CEC sau alte datorii prin lege suntem obligații sa îi plătim datoriile strănepoții a dat ce e în donație.
Dacă a mai dat la altcineva mătușa sa îi moștenească altcineva mai avea pămînt și pe aia sint obligații să plătească datoriile.
Dacă e așa ce trebuie sa fac dinainte sa cedez casa din donație matusei sau altcuiva.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:10, 21 Decembrie 2023
Buna ziua, in cazul decesului matusii, dvs nu aveti obligatia de a suporta datoriile acesteia, acelea vor fi suportate de mostenitori.
Noi strănepoții de sora suntem gradul 5 iar gradul 1 și 4 dacă nu accepta moștenirea datoriile cu-i revin.
Strănepoții sunt obligații sa îi facă înmormântarea dacă sunt anunțați de autorității,asistență socială a răspuns că mătușa nu are pretenții de la strănepoții am făcut scris Primăriei.


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in cazul decesului matusii, dvs nu aveti obligatia de a suporta datoriile acesteia, acelea vor fi suportate de mostenitori.

Dacă sunteți rude de gradul 5, nu mai aveți niciun drept la moștenire.
Vocația succesorală e pana la gradul 4 inclusiv.
Dacă nu exista rude pana la gradul 4 și mătușa nu a lăsat nici testament altcuiva, moștenirea e vacantă și o ia statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am ... Magie1 Magie1 Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am certat cu ea,testamentul se poate strica in timpul vieții ei,după moartea matusei daca ia a ... (vezi toată discuția)
Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei ... Magie1 Magie1 Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei sa atace in instanță dacă mătușa a scris in testament lasă strănepoților de sora ... (vezi toată discuția)
Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului ... Magie1 Magie1 Pe timpul comuniștilor se făcea donație cu 250 mp restul terenului din curte era al statului. Nu inteleg o chestie din 1990 se retroceda terenul din curte ... (vezi toată discuția)