avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile ...

Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile pina in anul 2023 pe 30 iunie,cele din anul 2023 sunt valabile pina in anul 2025 pe 30 iunie,si cele din anul 2024 valabile pina in anul 2026.
In caz că nu se iau zilele de concediu odihna timp de 18 luni după Codul Muncii se pierd.
ART.146 (2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
Dacă angajatul are concediu neefectuat aferent anului 2022, poate să-l ia până in iunie 2024.
Ce nu am înțeles bine oare?
Unde se mentioneaza ca este obligat sa il ia ? ... textul se refera la obligatia angajatorului , nu la obligatia salariatului ... dreptul la CO nu se prescrie.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am înțeles acum la ce vă referiți. Însă, să nu uităm și de celelalte articole din lege referitoare la acordarea zilelor de concediu. Ce motiv ar avea angajatul să nu-și efectueze concediul de odihnă? Că nu-l lasă angajatorul, să zicem. Dar legea il obligă totuși pe angajator ca să acorde concediul citez „într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.”încheiat citatul.
Pentru că nici așa nu mi se pare normal ca angajatul să nu-și ia zilele de concediu ani de zile, iar la încetarea CIM să beneficieze de plata acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu toate ca totpicul deschis se refera la alt subiect, sunt diverse motive pertinente pentru care un salariat sa nu-si efectueze CO
Mulțumesc d-lui. consilier juridic Cornel Vasile pentru răspunsul clar și la obiect!

Alte discuții în legătură

Zilele de concediu de odihnă trebuie luate timp de 18 luni. ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihnă trebuie luate timp de 18 luni. Zilele de concediu de odihnă de pe anul 2022 sunt valabile pina in anul 2024 pina in ziua de 30 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical încăpând cu ... nelutumicutu nelutumicutu Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical începând cu 23 august 2023, având dreptul la un an și 6 luni, ca pacient oncologic, adică undeva până în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati cu niste pareri in ... G. V. G. V. Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste pareri in legaturi cu efectuarea concediului de odihna / raportarea lui si plata zilelor ramase in caz de ... (vezi toată discuția)