avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare bani opriti ca garantie unui angajat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare bani opriti ca garantie unui angajat gestionar

buna seara , o sa intru direct in subiect tatal meu este gestionar de vreo 10 ani la o firma de constructii avand in gestiune multiple bunuri lunar i se oprea din salariu o suma de bani drept garantie acum 5 ani si a recuperat suma care se stransese si a inceput din nou activitatea la fel retinandu se bani lunar pt garantie acum firma merge destul de prost salarii neptatite din vara nici somaj nici nimic nici cartile de munca la zi acuma tata ar dori macar sa isi recupereze gestiunea adica sa renunte la gestiune oricum are si alt post decat cel de gestionar in firma ideea e ca patronii cam refuza sa ii de a banii pe garantie intrebarea mea este ce cale sa urmeze mentionez ca prea are bani de avocat se poate recupera fara acctionare in istanta ?
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 08:55, 1 Februarie 2010
ITM inspectoratul teritorial de munca da , o sa adreseze o sesizare multumesc pentru ajutorul dvs
Lege nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice
Art. 16. - Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
da important nu a adus nici o paguba ,nici o lipsa de gestiune , multumesc pentru raspunsul dvs foarte bun mult succes cu forumul
Multumesc frumos ,iar dvs. sa aveti succes,bafta si rabdare.;)
Prin ce document a fost evidentiata retinerea lunara ca garantie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! nici eu nu am pregătirea necesară pentru a fi ... Arisandy Arisandy Bună ziua ! Nici eu nu am pregătirea necesară pentru a fi gestionar, și totuși sunt! Ca asistentă medicală, mi se reține lunar un procent din salariu ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de gestiune nicol-dd nicol-dd Lucrez la RATB din anul 2003 si timp de 3 ani am fost controlor de bilete.Cand m-am angajat, cam timp de un an mi s-a oprit din salariu o suma ca garantie de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani garantie cristian_daniel cristian_daniel Buna ziua, m-am inscris pe acest site deoarece nu aveam unde sa ma interesez despre problema pe care o am si a-si dori o parere inainte de a merge la un ... (vezi toată discuția)