Buna ziua!
Am o nelamurire…
Am terminat facultatea si am depus dosarul de somaj, am ramas insarcinata si am inteles ca pot beneficia de concediu de crestere a copilului care este in valoare de 1400 si ceva de lei.
Intrebarea mea este daca sotul meu doreste sa aplice de indemnizatie de crestere a copilului la primarie eu voi putea aplica si beneficia de concediu de crestere a copilului si de suma aferenta acestuia?
Daca da, cum as putea sa beneficez de acestea? Doamnele de la somaj spun ca nu putem beneficia de aceste concomitent iar de la primarie ne spun ca atat sotul, cat si eu putem beneficia de amandoua (el de indemnizatie, eu de concediu de crestere a copilului) .
Concediul de crestere a copilului este ca timp , nu ca valoare in bani . Pentru acea perioada ( de CCC ) , pentru ca nu puteti munci cata vreme alegeti sa il cresteti personal , Statul va acorda o indemnizatie . NU puteti lua , pentru un singur copil , acea indemnizatie ambii parinti . Dar da , aveti aceleasi drepturi , oricare - dvs. sau sotul - puteti lua CCC si indemnizatia aferenta . Daca va hotarati sa o solicitati dvs. , iar perioada de somaj nu s-a terminat , se va intrerupe somajul si se va relua - pentru perioada ramasa - dupa terminarea CCC .
Cele de la Primarie stiu ceva, dar sunt totusi sunt pe langa lege.
Pentru a beneficia de indemnizatia CCC trebuie sa stim daca indepliniti conditiile prevazute de lege. Astfel:
1. facultatea a fost la zi ?
2. data prezumata a nasterii?
3. somajul il luati in calitate de absolvent?