avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Cine mă poate ajuta Intr o chestiune ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Cine mă poate ajuta Intr o chestiune juridică..? ...

Buna ziua ! Cine mă poate ajuta Intr o chestiune juridică..?
Fosta soție a făcut o acțiune privind modificarea cuantumului pensiei de întreținere și modificarea programului de vizitare copil, a fost primul termen.

Eu intenționez să fac o acțiune privind modificarea pensiei de întreținere în sensul de a plăti o parte în bani și o parte în natura .
Cum ar trebui sa procedez ? Sa fac o acțiune distinctă sau sa fac o cerere de intervenție la dosarul aflat în curs de judecare ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:38, 21 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa formulati cerere reconventionala, acum este tarziu sa mai faceti vreo cerere in acest dosar.

Formulati o alta separat si incercati o conexare desi ele nu vor fi in acelasi stadiu procedural si va fi greu sa tineti pe loc primul dosar, mai ales ca deja a avut un prim termen de judecata. In acesta macar note scrise sau o intampinare sa fi facut.

Trebuia ca intrebarea asta sa o fi pus cand vi s a comunicat actiunea si vi s a trimis adresa sa formulati in 25 de zile o pozitie procesuala. Acum e tardiv pentru ce vreti dvs. D aia trebuie consultat avocat, drepturile neexercitate la timp, conform normelor legale, se pierd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aspecte de procedura civila Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Dragi colegi, solicit si eu o opinie, pe procedura civila, in legatura cu o speta: In calea de atac (apel) Tribunalul constata ca judecatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvențională, sau ce altă soluție am? Sever Simion Sever Simion Am introdus o actiune de anulare a unui act prin care la conducerea unei societati a fost numit un anume X. Apoi X m-a dat pe mine in judecata pentru ... (vezi toată discuția)