avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am gasit un apartament de vanzare print-un agent ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ...

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision 2,5%.
Intamplator, ulterior am gasit si proprietarul acelui apartament si am discutat direct cu el vanzarea/cumpararea proprietatii. Proprietarul apartamentului nu avea contract semnat de intermediere cu agentul dar i se cerea oricum un comision (asta e alt subiect).
Cert este ca vanzatorul a agreeat sa-mi vanda mie apartamentul si sa renunte la serviciile agentiei imobiliare cu care am semnat eu intermedierea.
Intrebarea mea este: poate agentul/agentia sa-mi blocheze cumpararea acelui apartament doar pe baza contractului de intermediere dintre mine si el si eventual sa-mi ceara daune (comisionul din contractul de intermediere) daca cumpar fara sa-i implic pe ei in procesul acesta?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
Matei Labra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:02, 18 Februarie 2024
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca vreti sa faceti orice ca sa nu platiti comisionul, având insa in buzunar contractul cu agentia care este in vigoare. Nu este fair play asa cum jucati. In termeni populari asta se cheama "țeapă". Agentia, daca v-a prestat serviciul este indreptatita sa primeasca comisionul. Nu uitati ca acele contracte sunt facute de avocati, iar daca o majoritate ar proceda ca dumneavoastra i-ar paste falimentul. Nimeni, nici chiar dumneavoastra nu munceste pe gratis. Nu va subestimati adversarul. Daca dumneavoastra ati fi in locul patronului agentiei cum v-ati simti? Nu ati face orice demers in justitie ca sa va recuperati suma pentru care ati prestat activitate? Asadar dati comisionul ca nu va imbogațiți din 2,5%. Succes!
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care proprietarul nu are niciun contract cu agentia (au avut doar o intelegere verbala), agentia nu il va putea obliga sa isi plateasca comisionul.
Dumneavoastra insa aveti un contract, asa ca, daca achizitionati imobilul in cauza, in conditiile in care agentia poate face dovada faptului ca v-a prezentat acel imobil (de exemplu prin fisa imobilelor vizitate, anexa a contractului, semnata de dumneavoastra) va poate da in judecata si poate obtine daune.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dumneavoastra ati semnat un contract de intermediere imobiliara, prin urmare , trebuie sa respectati intocmai clauzele contractuale.(contractul este legea partilor ).

Asadar, pot fi solicitate daune -interese, pentru prejudiciul cauzat , daca nesocotiti clauzele contractuale.

Apelati la un avocat, pentru interpretarea clauzelor contractuale.


Agenția nu ducea Clienți vânzătorului, daca nu aveau o înțelegere. Iar nici Dvs nu at fi ajuns să vizionați. Ei și-au făcut treabă. Dvs trebuie sa onorați ce ați semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , ... Cristi H Cristi H Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament cu cei de la agentie.Dupa mai multe zile am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract de intermediere cumparare artstma artstma Buna ziua, am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici. Acu 2 luni am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)