avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli intretinere sediu firma.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli intretinere sediu firma.

Cheltuieli intretinere sediu firma. Buna ziua, pt un pfa de medic colaborator, ce are sediul in apartamentul meu, proprietate personala, la infiintarea pfa ului am semnat o declaratie prin care imi asumam ca nu voi deduce cheltuieli de intretinere, gaz, electricitate etc, pentru a nu fi impozitata mai mult. Intre timp, activitatea mea a crescut, asa incat cred ca va deveni mai rentabil sa deduc aceste cheltuieli ( in intregime sau un anume procent?). Cum anume trebuie procedat ca pt anul 2024 sa pot deduce asa ceva? Anunt primaria pt impozitarea adecvata? Cheltuiala cu impozitul sediului va fi deductibila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 25 Decembrie 2023
Luati legatura cu institutia care v-a pus sa dati declaratia respectiva si vedeti in ce conditii o puteti schimba incepand cu anul viitor.
In mod normal puteti deduce cheltuieli pentru buna functionare a firmei dvs. proportional cu venitul incasat si declarat, dar si cu suprafata camerei din apartamentul dvs., unde aveti sediul firmei.
La ANAF am dat acea declaratie. Apartamentul e de 72 mp, 3 camere. Sediul e in apartament, nu scrie daca e folosita o camera, 2 sau 3...
La infiintarea firmei trebuia sa incheiati un contract de comodat intre proprietarul apartamentului si firma in care se mentioneaza ce se inchiriaza. Contractul de comodat se inregistreaza la ANAF.
Spre deosebire de contractul de închiriere, contractul de comodat nu trebuie înregistrat la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - calcul plata intretinere, lumina, etc. wasssu wasssu Am contract de comodat pentru un PFA si as vrea sa stiu cum calculez cat am de platit, ca pfa, pentru lumina, intretinere, gaze, etc.? In contract nu este ... (vezi toată discuția)
Pf liberala Vidru Laura Vidru Laura Buna ziua. Sunt medic stomatolog in cadrul unei clinici unde am activat pana acum cu contract de munca. Din motive financiare probabil, conducere doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)