avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas Bună ziua! Speță.. Un domn a decedat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas Bună ziua! Speță.. Un domn a decedat subit, fiind ...

Pensie urmas

Bună ziua! Speță.. Un domn a decedat subit, fiind angajat, și implicit asigurat. Doamna dumnealui, cu care a convietuit aproape 30 ani, cu 3 copii rezultați din aceasta relație, nu poate beneficia de pensie de urmaș,din cauza faptului ca nu au fost căsătoriți legal.
Întrebare.. Ce soluție ar exista, astfel încât doamna văduvă sa poată beneficia de o pensie cât de mica, având în vedere ca nici nu a lucrat vreodată.

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:53, 3 Ianuarie 2024
Dacă nu au fost căsătoriți legitim, nu poate beneficia de pensie de urmaș.
D-na NU este vaduva , deoarece nu a fost casatorita . Are acelasi statut ca si pana acum , starea civila - necasatorita . Nu poate fi vorba de vreo pensie , dar interesati-va la Primarie daca s-ar incadra la un ajutor social .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit ajutor urgent ContSters23466 ContSters23466 mama mea in varsta de 65 de ani a stat in concubinaj timp de 16-17 ani (putem face dovada cu acte de la primarie si de la politie precum el a avut domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)
Pensie de văduv. bună dimineața! vă rog frumos să mă sfătuiți cu informații ... Camelia1969 Camelia1969 Bună dimineața! Vă rog frumos să mă sfătuiți cu informații privind următorul caz: Doamna X a decedat în mai a.c., în momentul acela fiind în ... (vezi toată discuția)