avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți de ce drepturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți de ce drepturi poate dispune ...

Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneți de ce drepturi poate dispune soția unui bărbat, el fiind moștenitorul casei în care locuiesc împreună de peste 10 ani? Aceștia sunt căsătoriți de peste 50 ani, au locuit în alta parte, însă de peste 10 ani stau în casa bătrânesca a părinților bărbatului.
Dar drepturile legate de pământ, pe numele
bărbatului existând câteva ha, moștenite de la părinți.
El poate da casa și pământul altei persoane, prin vanzare- cumpărare, fara acordul sau fără sa-si consulte soția?

Cu stima,
D.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:20, 3 Ianuarie 2024
da, poate . bunurile sunt proprii si le poate vinde fara acordul nevestei.
Daca a dezbatut succesiunea si casa e locuinta familiei, sotia poate nota sarcina in cartea funciara si atunci barbatul nu mai poate vinde casa fara acordul nevestei chiar daca e casa lui.
daca si-a pierdul mintile, nevasta poate solicita in instanta sa il puna sub interdictie.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Unde poate merge soția sa se intereseze dacă imobilul și pământul au fost date și cui? La ce instituție sa se intereseze?
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator
La cartea funciara cere un extras/ buletin de informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata a mostenit un apartament de la parintii lui ... NickN70 NickN70 Tata a mostenit un apartament de la bunicii mei, parintii lui). Era casatorit la acel moment. Inca este casatorit. Poate sa-mi vanda mie apartamentul fara ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala batran paralizat sorina-sorina sorina-sorina Buna ziua, Nici nu stiu cu ce sa incep...Tatal meu e batran si paralizat. S-a recasatorit dupa ce parintii mei au divortat si mama a murit, noi copii (2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire-act vanzare cumparare elena_smen elena_smen Buna ziua! as avea si eu un caz mai putin usor,in care nu gasesc solutia. parinti mei sunt divortati,tata s-a mutat la casa care i-a lasat-o mamaia(mamai ... (vezi toată discuția)