avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa știu și eu ce putem face in situația ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa știu și eu ce putem face in situația următoare: ...

As dori sa știu și eu ce putem face in situația următoare: sunt de 7 ani in concubinaj cu tatăl copiilor,avem 3 copii din care primul la recunoscut el deși nu este al lui.Acum 7 ani mama lui mă luat în spațiu mi a făcut buletin,toate frumoase ne înțelegeam. La un moment dat după ce am făcut primul copil cu el ,mama lui a început să nu i mai comvina de mine,banii toți stăteau la ea că na ea e mama casei și ea știe cum să i distribuie. Am lăsat că am zis hai că sa nu fie scandal și faptul că este în vârstă sa lăsăm așa. Am ajuns la momente in care ceream bani pentru tampoane,sau dacă vroiam un orez cu lapte să roage copilul ei de ea sa ne de-a bani sa facem ceva dulce și daca vroia ne dădea daca nu sănătate. In timp eu nu am mai putut accepta asta deoarece ajunsesem la chestii ridicole și normale după gândirea mea,deși cumnata mea ținea cu mama ei. Soțul lu ra in construcții și tata l sau venea acasă la săptămâna. Ea la telefon spunea că eu stau pe telefon toată ziua ca la nu fac nimic,deși era invers ea stătea bea cafeaua la drum până la 12 la 12 venea i puneam masa apoi stătea până seara la TV că este bolnava.eu o credeam deoarece no cunoșteam așa bine. La ceva timp am văzut că soțul o crede pe ea am ales sa plec cu cei doi copii la o rudă sa mi vad de viata mea. Între timp cat stăteam la ruda mea am gândit că nu este bine sa crească copii fata tata din cauza ei. M am întors.dupa ceva timp am mai plecat i data definitiv la viitorul nas al copilului. La cam o săptămână -doua am zis că sa vadă și el copilul că poate i este dor și dacă vrea sa păstreze legătura cu el că așa era normal. Mi a răspuns sora lui mi a zis că este în spital sa ars. Acest lucru nefericit ne a adus împreună,el schimbandu se total nu mai asculta de mama lui și a văzut că nu era adevărat ce zicea ea. Atunci mama lui nu mă mai înghite deloc ,sora lui așa și așa. După 7 ani jumate am hotărât s a ne cununăm pe furiș de ai lui deoarece mama lui nu este de acord că gata domne plec eu cu averea lor in spate. Oana sa ne cununăm am mers cu tata l doctor are cancer și m.lut telefoane noi la abonament pe numele soțului. Ea când am ajuns că de ce sa am eu telefon nou? Pentru asta ne Ada afară din curte la 10 seara cu 100 de lei în buzunar. Copii nemâncați,dezbrăcați starea pe tabla afară. Am chemat poliția dar degeaba.am reușit să stăm la o casă care este a nasului cumpără dar nu au terminat actele tot pe numele tatălui socru. Stăm aici de ce a timp dar eu am rămas fără buletin îl am.provozoriu fara adresa de domiciliu.ea are hândicap a fost internată la psihiatrie și are tratament Dany îl ia . Are asistent personal pe fiesa da nu poate sta cu ea că se cearta și cu ea. Soțul meu este asistent la tata l lui da nu oare din cauza ei sa aibă grijă de el . Pensia lui e la ea i ia ce vrea ea. Noi facem curat,mâncare da doar când e ea n toane bune. Soțul în aceea curte care nu este a lor legal a ridicat o casa la roșu și a investit ce a câștigat la negru pe șantier aproape 20 de ani. Poate da in judecata sa obțină drept la casa acolo sau să îl despăgubească?
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:51, 5 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce sa o dea în judecata și cu ce sa despăgubească, având situația financiara pe care o aveti?
Un proces durează vreo 2-3 ani și trebuie plătită taxa judiciara, onorariu avocat, expert etc. etc.
Plecați de acolo, casatoriti-va si terminați cu mama. Duceți copiii la o scoala/gradinita/creșă, gasiti-va de lucru, ca să mai aduceți un venit în casa și stați undeva cu chirie.
Eventual luați în calcul posibilitatea de a pleca în străinătate și de a strânge niște bănuți. Abia când aveți cel puțin 5-10 mii euro, puteți sa va apucați de procese și de plătit sulte.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator
Situatia d-voastra este destul de incurcata si nici nu se intelege prea bine in ce curte a ridicat sotul casa , daca are dovezi in acest sens , autorizatie de construire , etc . A facut o mare greseala sa construiasca casa pe un teren care nu-i apartine si daca nu se intelege amiabil cu parintii va trebui sa-i actioneze in instanta lucru care va fi de lunga durata , va implica cheltuieli cu avocatul si alte taxe si nu se stie daca va castiga . Ati primit un sfat bun sa nu mai stati la mana soacrei , sa va gasiti un serviciu si sa va ajutati sotul sa incepeti o viata noua impreuna .
Curtea legal nu aparține nici soacrei sau socrului,a fost cumpărată acum 30 și ceva de ani cu chitanță la mâna de părinții soacrei,pe care nu o mai au . Doar că este băgat la rol la primărie tata socru. Casa este ridicată fără autorizație de la primărie. Soțul avea 19 ani când mama lui la pus de a făcut un împrumut la bancă de 200 milioane lei vechi. In 2008 erau bani. Plătește și acum pentru acel credit. Iar primarul de atunci ia lăsat să ridice casa fara autorizație cu motiv că a dărâmat o casa veche și face alta nouă. Iar de plecat nu putem nu este așa ușor cu 3 copii unul de 9 ani,6 și respectiv 2ani jumătate.
In acest caz singura solutie ramane sa va cereti drepturile in instanta dar mai aveti si altele de rezolvat inainte , aveti nevoie de un avocat bun care sa va indrume ce trebuie sa faceti .
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare parinti-copii Monelu Monelu Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac. Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Părinți violenți fizic și verbal. la cine să apelăm? Alexandra Bordea Alexandra Bordea Buna ziua! Va rog ajutatima! Suntem 5 copii la părinți! Tatăl meu ia dat afară pe fratele si sora mea mai mare! Acum vrea sa ma dea si pe mine! E plecat in ... (vezi toată discuția)