Cine este responsabil de actele de executare in dosar de executare?
Am urmatoarea situatie : hotarare definitiva pentru plata pensiei alimentare, am apelat la executor pentru a recupera pensia fetitei mele, eu am inmanat veniturile mamei si hotararea definitiva. A fost incuviintata cererea de executare silita, trimise somatii si debitoarea nu a platit.
Cand s-a inceput executarea bunurilor imobile, m-am trezit cu citatie acasa ca mama a facut contestatie la executare si a cerut anularea tuturor actelor executorului judecatoresc. Este posibil asa ceva? De ce sunt eu chemat in judecata? Eu nu am facut nici un act de executare, doar am inaintat hotararea si veniturile.
Va rog o parere si eventuale sfaturi. Multumesc!
Contestația se poate face împotriva oricărui act de executare dar în proces nu sta executorul sau forma de exercitare a
profesiei acestuia ci dvs creditorul ,cel care a solicitat începerea executării.Contestatie se poate face și doar pt a tergiversa sau dacă s a constatat o ,,greșeală" a executorului în procedura respectiva etc.Daca vreți sa va apărați mergeți la av măcar măcar pt a va redacta o întâmpinare atunci când o sa vi se comunice motivele contestatiei.
Partaj- executare
ionut c
Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)