am o societate platitoare de 16% impozit pe venit plus tva-ul,cind am facut societatea mi sa spus sa aleg intre micro si macro,normal ca nu am inteles despre ce este vorba si am intrebat,mi sa raspuns in felul urmator,daca faci societate cu 2% esti obligat sa ai angajat la firma,daca faci cu 16% nu esti obligat sa ai angajat,stiind ca darile la stat sunt mari am optat pentru 16%.mentionez ca am fost angajat la firma mea un an de zile,dupa care nu am putu plati la stat contributiile si mi-am dat demisia,am lucrat in continuare la firma crezind ca sunt in regula pina ieri cind mi-a venit I.T.M.(inspectia teritoriala de munca),mi sa spus sa ma prezint a doua zi la ei la filiala cu toate hirtiile.Am primit amenda 3000 ron,pentru ca nu aveam angajat.ce este de facut?rugamintea mea este sa-mi spuneti exact legea care spune ca daca esti platitor 16% impozit pe venit nu esti obligat sa ai angajat la firma(parca era 103 din codul fiscal).avocat
nu imi permit sa-mi bag,dar voi face eu singur recurs,o sa cer anularea amenzii,puteau sa-mi dea un avertisment prima data si apoi daca nu la-s fi respectat sa ma fi amendat.RUGAMINTEA MEA CEA MARE ESTE SA MA AJUTATI DINDU-MI NISTE SFATURI,LEGILE EXACTE SI SA-MI SPUNE-TI DACA AM VREO SANSA,O LEGE CARE SPUNE CA TREBUIA PRIMA DATA AVERTIZARE SI APOI AMENDA,SAU DACA NU AM NICI O SANSA MACAR DACA POT OPTA PENTRU ORE IN FOLOSUL COMUNITATII SAU IN CEL MAI RAU CAZ SA PLATESC IN RATE mentionez art 276 alin 1 lit c din 253/2003 modificata colab cu 2331/2009
VA MULTUMESC ANTICIPAT
CU STIMA SI RESPECT TRAIAN APETROAIE
Conform art. 276 alin. 1 lit. 2, din cate vad v-a amendat pentru primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract invididual de munca, potrivit art. 16 alin. (1). Amenda este de la 1500 lei la 2000 lei pentru fiecare persoana identificata ca lucreaza fara forme legale.
Atunci cand corpul de control de la ITM a venit la sediul dumneavoastra, aveati salariati fara forme legale?
Nu exista obligatie in a avea angajati la platitorii de impozit pe profit. Ati primit amenda pentru altceva, asa cum a explicat colegul anterior. Iar daca se refera la dvoastra, ca si angajat, asta nu se incadreaza la art 276 alin 1 lit 2, patronul are alte variante date de lege pentru a se asigura in sistemul de asigurari publice. Iar activitatea la SRL nu intra sub incidenta activitatilor care impun obligatoriu incheierea de astfel de asigurari.
Mergeti in audienta la directorul ITM, poate va ajuta!
Recurs cu itm-ul
traian36
buna dimineata tutuor,am o mare rugamintea de a ma indruma sau sfatui,anul trecut am avut proces cu itmul pe legea 53/2003 art 276 alin 1 lit e,bani de avocat ... (vezi toată discuția)
Recurs cu itm-ul
traian36
buna dimineata tutuor,am o mare rugamintea de a ma indruma sau sfatui,anul trecut am avut proces cu itmul pe legea 53/2003 art 276 alin 1 lit e,bani de avocat ... (vezi toată discuția)