avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. As dori o informatie despre ancheta sociala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. As dori o informatie despre ancheta sociala care se ...

Buna ziua.

As dori o informatie despre ancheta sociala care se va desfasura intr-un divort la notar cu copil minor de 3 ani.
Problema este ca noi locuim in Iasi insa avem domiciliul in Botosani. Fara posibilitate de a demonstra ca locuim in Iasi. Casatoria si nasterea copilului au fost in Iasi.
Intrebarea ar fi: daca vom merge la Botosani sa divortam cand va fi cazul sa vina pentru ancheta sociala, se va stabili o data? Vor suna inainte sau ne vom trezi cu ei la usa sa vada situatia exacta? Pentru ca domiciliul copilului va fi la apartamentul uneia dintre bunici.
Ce ar mai fi de mentionat este ca amandoi vom avea tutela si nici unul din noi nu vom avea pretentii pentru ca il vom creste in continuare impreuna chiar daca eu (tatal) voi fi plecat din tara. Este un divort amiabil.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:33, 5 Ianuarie 2024
declarati unde stati de fapt, veti divorta la notar la iasi ai declarati locatia unde va sta copilul ca ancheta sa se afac acolo.
Competenta pentru procedura de divort notarial este aceeasi ca si in instanta si anume ultimul domiciliu comun al sotilor.

Nu conteaza unde s a incheiat casatoria, nu conteaza unde s a nascut copilul, nu conteaza adresele din cartile de identitate..

Si aceasta deoarece probele se pot face acolo unde partile locuiesc.

Prin urmare si ancheta sociala se va face acolo unde minorul locuieste efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Amal29 Amal29 Buna seara! Doresc sa divortez de sotul meu,avem un copil de 1 an si jumatate si dupa divort,sotul si familia lui vrea ca eu sa imi schimb domiciliul din ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)