avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă dețin cota dintr-o casa împreună cu 3 surori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă dețin cota dintr-o casa împreună cu 3 surori și tatăl ...

Dacă dețin cota dintr-o casa împreună cu 3 surori și tatăl (mama a decedat). Tata are ~60% și noi aproximativ cate 10% proprietate. Eu am o fetiță, una din surori are o fetiță. Tatăl meu spune că nu vrea să ne lase nouă fetelor lui moștenire partea lui din casă ci că vrea să le lase nepoatelor minore (copiilor noștri). Poate să facă asta? Le poate dezmoșteni pe celelalte 2 surori care nu au copii?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:29, 9 Ianuarie 2024
Tatal dvs. poate dona cota sa din dreptul de proprietate sau o poate vinde cui doreste pri o poate lasa testament insa fara sa incalce rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Bună. Sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă împreună în urmă cu 30 ani. Mama noastră a decedat acum 17 ani și tata sa recăsătorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb: tatal meu a murit... casa in care stam, eu mama si sora, e trecut pe numele nostru.. eu legal deocamdata am cred ca 15 la suta,din ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)