avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deschidere restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deschidere restaurant

Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt etapele principale pentru a obtine o autorizatie de functionare a unui restaurant. Este posibil (in situatia in care am toate utilajele necesare, mobilier etc. instalate), dar fara autorizatie, sa primesc clienti (in mod oficial) si sa fac si incasari, pentru a mai acoperi din costuri si sa declar aceste incasari dupa emiterea autorizatiei de functionare ? Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: curier , utilizator 13:58, 2 Februarie 2010
Te sfatuiesc din proprie experienta sa nu desfasori activitate daca nu ai autorizatie de functionare!
cel mai grav lucru este daca nu obtii acordul vecinilor ,lucru esential pentru obtinerea autorizatiei.
un vecin rau voitor iti poate face mari necazuri.
Multumesc mult pentru raspuns. Ce se poate intampla daca totusi desfasor activitate ? In cazul in care nu am acordul vecinilor, ce se inatmpla ? Exista vreo metoda de a defini vecinii ? (sunt considerati vecini toti cei care sunt in jurul locatiei respective, in cazul unei case ?) Multumesc
din cite am inteles restaurantul se afla la casa,deci ai vecini si in stinga si in dreapta.De la acesti vecini trebuie sa iei acordul cu care te duci la primarie pentru obtinerea autorizatiei de functionare(binenteles cu celelalte acte cerute)
De ce te sfatuiesc sa nu incepi activitatea este pentru ca un restaurant este deschis pina la ora 22(in cel mai bun caz).Inevitabil se va produce galagie ,daca nu tot timpul ,ocazional, dar daca ai vecini mai in virsta pe care ii deranjeaza zgomotul vor refuza sa semneze acordul.Daca treci peste ei si totusi deschizi unitatea,se poate sa deschida actiune in instanta,si sa iti trimita pe cap tot ceea ce inseamna control(garda,protectia consumatorului sanepid etc).Vei plati amenzi degeaba,iar incasarile tale se considera venituri ilicite neavind autorizatie de functionare.
Asta am patit eu dar nu este general valabil
Mult succes.
multumesc inca o data pentru raspuns. nu vreau sa sacai cu acest subiect dar daca inteleg bine asta inseamna ca activitati ilicite se poate interpreta ca sunt toate acele activitati desfasurate in lipsa autorizatiei de functionare (care se obtine in mod obligatoriu si cu acordul vecinilor care sunt situati in spatele imobilului respectiv, acolo unde sunt instalate toate utilajele de evacuare de la hota, aer conditionat etc. si care se pare ca fac un zgomot destul de mare). multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie garda de mediu pt fast food? I . Elena I . Elena Avem deschis un fast food ,iar deasupra la etaj un vecin mai \"dusmanos\"sa zic asa.La inceput a zis ca il deranjeaza hota seara dupa 21 22 cand ajunge acasa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie restaurant fara acordul vecinului utilizatorstefan utilizatorstefan Buna ziua, In imobilul in care locuiesc functioneaza un restaurant. As dori sa stiu care este procedura de anulare a autorizatiei de functionare, in cazul in ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor !!!! gabordorina gabordorina Buna ziua, Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)