avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului

Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului dupa cei 2 ani de cand este angajat? Ce poate sa faca angajatorul in aceasta situatie?
nu are legatura salariul minim cu marirea
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este infractiunea, daca ati invocat un text de lege ?
Salariatul are deja salariul minim .. e vorba de majorarea acestuia.


CST1976 a scris:

Codul Muncii.
TITLUL XI - Răspunderea juridică
CAPITOLUL 5 - Răspunderea penală
Art. 264. [nerespectarea salariului minim brut pe tara, refuzul prezentarii documentelor legale, refuzul accesului inspectorilor de munca]
(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala fapta persoanei care, in mod repetat, stabileste pentru salariatii incadrati in baza contractului individual de munca salarii sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata, prevazut de lege.

Buna ziua,

Optiunea salariatului este irelevanta.

Poate opera majorarea salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract ... ella_l ella_l Buna ziua, De mai bine de 12 ani, patronul ma tine cu contract pe perioada determiata ( cf. punct h din codul muncii - pe perioada desfasurarii unei lucrari ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Oug 91/2017 - ce se intampla daca salariatul nu vrea sa semneze actul aditional ? Dorel2018 Dorel2018 Ok. Ce se intampla daca salariatul NU VREA sa semneze actul aditional pe motiv ca angajatorul nu i-a ajustat salariul brut a.i. salariatul sa ramana cu ... (vezi toată discuția)