avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament legatar universal

Buna ziua. Doresc sa întreb dacă am.nevoie de documentele de vanzare cumpărarea a tuturor bunurilor deținute de mine ptr a le orezenta notarului în momentul în care las un testament cu legatar universal. Sau se formuleaza doar o fraza generala care spune ca tot ce dețin? Trebuie enumerate în parte bunurile care le las daca e testament cu legatar universal și aduse documentele doveditoare ca sunt proprietara lor? Întreb ptr ca acum dețin ceva dar poate cand voi murii dețin mai puțin sau mai mult. Mulțumesc

As fi întrebat notarul dar testamentul vreau sa îl fac prin Ambasada și nu am pe cine întreba. Locuiesc în străinătate dar bunurile le dețin în România iar actele doveditoare a detinerii lor de catre mine sunt tot în România .
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
DaisyF, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaisyF , utilizator 16:23, 9 Ianuarie 2024
Nu trebuie.
Dovada proprietății bunurilor va fi făcută de beneficiarul testamentului, la momentul când va dezbate succesiunea după dvs
Mulțumesc mult doamna Raluka..

raluk0207 a scris:

Nu trebuie.
Dovada proprietății bunurilor va fi făcută de beneficiarul testamentului, la momentul când va dezbate succesiunea după dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament vs drept mostenire nepot de frate Sfanta Sfanta Buna ziua, Sunt nepot de frate. Unchiul meu a decedat. In ultima perioada a vietii unchiul meu a fost ingrijit de catre o persoana . Din spusele acestei ... (vezi toată discuția)