avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA e-Factura pentru servicii online catre clienti externi?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

e-Factura pentru servicii online catre clienti externi?

Va rog sa ma ajutati cu informatii despre obligativitatea de a folosi sistemul RO e-factura in cazul meu. Activitatea mea economica este limitata la prestarea de servicii (dezvoltare software) exclusiv online, in relatie B2C si B2B cu clienti din afara Romaniei. Ocazional, destul de rar, am si clienti din Romania.

Conform legii 296/2023, articolul LIX, obligativitatea de a transmite facturile emise prin sistemul national RO e-Factura revine operatorilor economici care presteaza servicii pe teritoriul Romaniei.

Legea 227/2015 defineste locul prestarii de servicii la art. 278, alin (5), litera h), punctul 3) ca fiind locul unde beneficiarul este stabilit, daca este persoana neimpozabila. Pentru persoanele impozabile, art. 278, alin (2) stabileste locul prestarii de servicii la sediul persoanei. Prin urmare, activitatea mea nu se poate considera ca fiind prestata pe teritoriul Romaniei, cu exceptia cazului in care clientul este din Romania.

Va rog sa imi spuneti daca interpretarea de mai sus este corecta si prin urmare nu am obligatia de a incarca facturile in sistemul RO e-Factura.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:25, 10 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti clienti din UE sau non UE nu aveti obligatia folosirii sistemului e-Factura pt serviciile software in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. DACA EU SUNT O FIRMA DE CURIERAT SI DISTRIBUI COLETELE ( PE TERITORIUL ROMANIEI) UNUI EXPEDITOR DIN ALTA TARA, SE CONSIDERA PRESTARI DE SERVICII ... (vezi toată discuția)