avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fotograf de nunta care lucreaza principal cu clienti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fotograf de nunta care lucreaza principal cu clienti americani

Buna, sunt un fotograf de nunta care lucreaza principal cu clienti americani. As vrea sa inchid firma in italia si sa deschid in Romania. Vreau sa precizez ca stau in Italia. Se poate face? Daca da, unde voi plati taxele?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Inter2001 , utilizator 12:46, 10 Ianuarie 2024
Buna ziua, de infiintat, se poate. Taxele in principiu le platiti unde va exercitati activitatea. Daca este in Italia, va trebui sa va deschideți acolo un punct de lucru. Sediul sc infiintate in Ro trebuie sa fie in Ro.
Prima intrebare este unde ti desfasori activitatea, in Italia sau SUA...a doua si cea mai importanta...ai rezidenta in Italia? Daca locuesti efectiv in italia acolo platesti taxele...sunt si alte variante...
Activitatea o desfasor in Italia, doar clienti vin principal din USA si Australia. Da am rezidenta in Italia.
Am deja un punct de lucru aici, pe mine cel mai mult ma intereseaza taxele, aici sunt mult mai mari fata de romania si ma intrebam daca este un mod de a avea firma in romania ca Srl dar eu sa dezvolt activitatea aici.
Cel mai important este unde ai rezidenta. Daca locuesti in Italia tot acolo vei plati taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Stabilirea unei persoane fizice (cetatenie romana) ca independent in belgia - pasi de urmat? Blusie Blusie Buna ziua, As apreacia foarte mult daca cineva mi-ar putea da un raspuns avizat cu privire la urmatoarea problema: sunt o persoana fizica (cetatenie ... (vezi toată discuția)
O companie din sua poate angaja pe cineva din romania? r2veep r2veep Bună ziua, Aş vrea să ştiu care este modalitatea legală pentru o companie cu sediul în SUA să angajeze pe cineva din România? Mulţumesc. D. (vezi toată discuția)