avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este o eroare și trebuie rectificat titlul sau este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este o eroare și trebuie rectificat titlul sau este în regulă?

Este o eroare și trebuie rectificat titlu sau este în regulă?


Buna ziua!
În anul 1991 am depus împreună cu tata o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate a gospodariei + casei demolate pe legea 18/1991 (au construit blocuri comunistii pe proprietatea noastra). Dupa 2 luni de la depunerea cererii tata a decedat, iar adeverinta in baza legii 18/1991 am primit-o eu, dar am fost trecuti amandoi pe ea.
Ulterior, în anul 1997, am depus o cerere cu mama mea, care a formulat in dreptul tatalui meu, ca sa ni se reconstituie intreaga suprafata de teren. Ni s-a reconstituit dreptul, dar pe titlul de proprietate elibera in anul 2004 apar eu si tatal meu decedat.
Din cate am inteles acea adeverinta a fost valabila pana in anul 1995 sau 1996. Eu, ca unic proprietar in viata, daca am formulat singur cererea, nu cumva pe titlul de proprietate trebuia sa figurez doar eu? Ca tata nu a mai fost in viata ca sa poata solicita drepturi..
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Marius-Toader, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:02, 10 Ianuarie 2024
Din cele ce ați mai scris pe forum rezultă că aveți o grămadă de tați: unul în această postare, mort în 1991, altul mort în 2009, unul încă neingropat, în etate de 77 ani, despre care ne povesteați intr-o postare că ați mers cu el la notar în noiembrie trecut...

Și asta încă n-ar fi nimic (că mie, uneia, îmi place să trec drept blondă, mai ales când am interesul să nu priceapă preopinentul ce l-a izbit) dar ați mai ținut pe aici și ceva lecții de drept civil unor oameni care s-au străduit să vă răspundă.

Nu-i o eroare, dacă "tata" era în viață la vremea formulării cererii. (aceea despre care spuneți în paragraful următor că ați formulat-o ...singur)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la hotarare privind anularea partiala absoluta a titlului de proprietate amot amot La ce putem sa ne asteptam in cazul recursului ? Datele problemei sunt: -in 1993 s-a emis pe numele bunicei mele adeverinta de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Lipsa adeverinta legea 18/1991 bogdana_dan bogdana_dan Buna Ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunicul meu a decedat. Acesta detinea mai multe pamanturi. Tatal meu (unic mostenitor) a inceput ... (vezi toată discuția)