avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat in judecata pentru sesizari catre institutiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat in judecata pentru sesizari catre institutiile statului Romani! ...

Buna seara,

Am fost dat in judecata pentru faptul ca am trimis sesizari catre institutiile statului Roman conf. art 51 din Constitutia Romaniai alin 1 si alin 4! Cel reclamat a fost sanctionat (este vorba despre o societate comerciala) pe banda rulanta de catre DSP ,Garda de mediu etc iar administratorul m-a dat in judecata cu pretentii! Cum este posibil sa invoce ca sesizarile mele sunt nefondate atata timp cat el a fost sanctionat de institutiile publice? Nu este un drept fundamental faptul ca ai dreptul ca cetatean al Romaniei sa sesizari institutiile publice de stat? Este cumva o ilegalitate, atata timp cat eu am primit raspunsuri conf legii 544/2001 cu sanctiunile si neregulile constatate? Acum imi cere daune morale si materiale pentru faptul ca el a fost gasit cu nereguli si a fost sanctionat! Ce este de facut? Help

Alte detalii: a invocat art 14 si art 15 din c civ si art 1353 c civ dar atata timp cat eu m-am adresat institutiilor abilitate, nu cred ca este o incalcare de legi! Este un drept fundamental si un drept constitutional
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
AlexBu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 11 Ianuarie 2024
Asa cum dvs aveti dreptul de a sesiza institutiile statului , tot asa exista si principiul constitutional privind accesul liber la justitie .

Orice persoană (fizica/juridica se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.

Este in sarcina instantei de a decide daca admite sau nu actiunea respectiva.

Referitor la articolele invocate , acea societate considera ca dreptul dvs de a sesiza a fost abuziv .. fiecare poate interpreta, insa instanta va decide.
A fost admisa cererea. Urmeaza sa depun eu intampinarea si dovezile cu sanctiunile pe care le-a primit aceasta societate si faptul ca sesizarile mele au fost fondate. Faptul ca m-a dat in judecata si cererea a fost acceptata asta ce inseamna ca sunt eu vinovat cumva in vreun fel? El daca nu incalca legi sau norme de convietuire sociala pentru ca deranjeaza 4 blocuri de locuinte aceqsta societate, logic ca numai primea sanctiuni. Deci dvs ce credeti?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu putem sti cum si-a motivat decizia instanta de judecata . E greu de spus ..inca daca cineva incalca legea si instanta admite asa ceva, inseamna ca e vinovat.

Cornel Vasile a scris:

Nu putem sti cum si-a motivat decizia instanta de judecata . E greu de spus ..inca daca cineva incalca legea si instanta admite asa ceva, inseamna ca e vinovat.

Sa inteleg ca el a incalcat legea si sanctiunile o dovedesc, eu incalc legea pentru ca au admis cei din instanta cerea lui, deci sunt si eu vinovat sa inteleg? Pai el poate a mintit instanta cum a vrut si eu urmeaza sa dovedesc asta la intampinare
Faptul ca am trimis sesizari catre institutiile abilitate ale statului Roman, iar cel reclamat in mod repetat a fost sanctionat si au constatat so alte nereguli estw vina strict a societatii. Sa accepte ca au incalcat legi si norme in vigoare. Unde este dreptul fundamental si constitutional incalcat art 51? Scrie undeva ca poti sa trimiti 1 sesizare sau 1000 pe luna? Ce concluzii aveti dvs? Pe langa asta el mai si minte ca sesizarile mele sunt nefondate dar el a primit sancriuni multiple… pfff
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
AlexBu, utilizator
Atat timp cat nu stim exact adevarul, nu putem decat discuta la nivel de principii ..dvs intelegeti ce vreti.

V-am explicat mai sus atat timp cat nu stim motivarea instantei , nu avem cum sa va dam numai dvs dreptate .

Si alte persoane juridice au drepturi , nu numai dvs ... daca acea societate a cobsiderat ca este un abuz ceea ce ati facut dvs , v-a actionat in judecata..daca instanta i-a dat dreptate, aveti posibilitatea sa promovati calea de atac impotriva hotararii respective.

Iar , pe de alta, parte dreptul invocat de dvs nu v-a fost incalcat .

Alte discuții în legătură

Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? AlexBu AlexBu Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? Am trimis niste reclamatii pentru un srl care ne deranjeaza acasa cu zgomotul iar acesta m-a dat in judecata! ... (vezi toată discuția)
Controale lunare...abuz? ramy84 ramy84 In cazul in care o societate comerciala are parte lunar de controale din partea unor institutii cum ar fi ITM, IPJ...se poate raporta un abuz duin partea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna “document: Încheiere finală (dezinvestire)”? ... AlexBu AlexBu Tip solutie: Admite cererea (Ce inseamna exact)? “Document: Încheiere finală (dezinvestire)” (Ce inseamna exact)? Stadiu procesual: Fond (Ce ... (vezi toată discuția)