avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat in judecata pentru sesizari catre institutiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat in judecata pentru sesizari catre institutiile statului Romani! ...

Buna seara,

Am fost dat in judecata pentru faptul ca am trimis sesizari catre institutiile statului Roman conf. art 51 din Constitutia Romaniai alin 1 si alin 4! Cel reclamat a fost sanctionat (este vorba despre o societate comerciala) pe banda rulanta de catre DSP ,Garda de mediu etc iar administratorul m-a dat in judecata cu pretentii! Cum este posibil sa invoce ca sesizarile mele sunt nefondate atata timp cat el a fost sanctionat de institutiile publice? Nu este un drept fundamental faptul ca ai dreptul ca cetatean al Romaniei sa sesizari institutiile publice de stat? Este cumva o ilegalitate, atata timp cat eu am primit raspunsuri conf legii 544/2001 cu sanctiunile si neregulile constatate? Acum imi cere daune morale si materiale pentru faptul ca el a fost gasit cu nereguli si a fost sanctionat! Ce este de facut? Help

Alte detalii: a invocat art 14 si art 15 din c civ si art 1353 c civ dar atata timp cat eu m-am adresat institutiilor abilitate, nu cred ca este o incalcare de legi! Este un drept fundamental si un drept constitutional
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
AlexBu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 11 Ianuarie 2024
Cornel Vasile a scris:

Atat timp cat nu stim exact adevarul, nu putem decat discuta la nivel de principii ..dvs intelegeti ce vreti.

V-am explicat mai sus atat timp cat nu stim motivarea instantei , nu avem cum sa va dam numai dvs dreptate .

Si alte persoane juridice au drepturi , nu numai dvs ... daca acea societate a cobsiderat ca este un abuz ceea ce ati facut dvs , v-a actionat in judecata..daca instanta i-a dat dreptate, aveti posibilitatea sa promovati calea de atac impotriva hotararii respective.

Iar , pe de alta, parte dreptul invocat de dvs nu v-a fost incalcat .

Va multumesc pentru raspuns. Momentan nu am fost chemat, cererea care a fost aprobata este la doamna grefier, probabil
Urmeaza sa primesc acasa citatie si sa depun intampinarea si probele prima data nu? Dar ce sa inteleg, asta am vrut sa-mi explicati, daca cererea a fost acceptata in prima faza ce inseamna ca gata el deja are dreptate? Abuz poate sa fie atata timp cat reclamatiile s-au terminat cu unele sanctiuni? Nu mereu dar sunt sanctiuni uriase primite de societatea comerciala in cauza? Deci ca sa inteleg, are momentan el dreptate sa ma stresez acum e grava situatia ce sa inteleg?

Va mentionez ca inca nu exista o hotarare, nu e vorba de atac acum. Momentan urmeaza sa primesc citatie sa depun intampinarea si probele,nu?

Si o alta intrebare, care este abuzul ca nu specifica in lege ca ai un anumit numar la dreptul de a face reclamatii/sesizari!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
AlexBu, utilizator
Cererea nu a fost aprobata, doar au fost verificate anumite aspecte ... nu stim ce a invocat in cerere si ce solicitat ..va trebui sa depuneti intampinare cu probe si apoi va trebui stabilit primul termen de judecata.

Nu e niciun abuz, insa daca după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție cu același conținut, aceasta se clasează la numărul inițial, făcându-se mențiune despre faptul că s-a răspuns.

Cornel Vasile a scris:

Cererea nu a fost aprobata, doar au fost verificate anumite aspecte ... nu stim ce a invocat in cerere si ce solicitat ..va trebui sa depuneti intampinare cu probe si apoi va trebui stabilit primul termen de judecata.

Nu e niciun abuz, insa daca după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție cu același conținut, aceasta se clasează la numărul inițial, făcându-se mențiune despre faptul că s-a răspuns.

Exact, asta incerc si eu sa ma refer. Art 15 c civ nu se aplica pentru ca sanctiunile le-a luat din cauza lui ca probabil nu a respectat anumite legi sau norme de mediu. Abuzul petitiilor nu exista pentru ca daca ele nu se confirmau, DSP sau Garda de mediu erau obligati sa le claseze din start. De asta zic ce drept de abuz…

Asta apare pe portal:

Complet: C13 Cameră de consiliu
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: înaintat la c16 cf.art.106 alin 1 ROI, fiind completul iniţial investit cu dosarul ...
Document: Încheiere finală (dezinvestire)
Este o cerere de dezinvestire a completului de judecata ...prin urmare, litigiul se va judeca de catre C16 - complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? AlexBu AlexBu Este legal luarea unui angajament scris s-au nu? Am trimis niste reclamatii pentru un srl care ne deranjeaza acasa cu zgomotul iar acesta m-a dat in judecata! ... (vezi toată discuția)
Controale lunare...abuz? ramy84 ramy84 In cazul in care o societate comerciala are parte lunar de controale din partea unor institutii cum ar fi ITM, IPJ...se poate raporta un abuz duin partea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna “document: Încheiere finală (dezinvestire)”? ... AlexBu AlexBu Tip solutie: Admite cererea (Ce inseamna exact)? “Document: Încheiere finală (dezinvestire)” (Ce inseamna exact)? Stadiu procesual: Fond (Ce ... (vezi toată discuția)