avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... In contextul ultimelor modificari legislative, va rog ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

In contextul ultimelor modificari legislative, va rog sa ma ajutati ...

In contextul ultimelor modificari legislative, va rog sa ma ajutati cu sa inteleg urmatoarele:
Am un PFA unde cu siguranta voi inregistra venituri nete sub plafonul de 6 salarii minime. Sunt angajat cu un venit net de 6500 lei , deci platesc un Cass in jur de 900 lei /luna.
Avand in vedere cele mai sus mentionate, pentru venituri ale PFA-ului sub pragul de 6 salarii minime, cass-ul se va plati 10% din veniturile realizate sau 10% din 19800( 6 salarii minime) ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:10, 11 Ianuarie 2024
Da, pentru venitul net sub plafon, veți plăti cass la valoarea plafonului, indiferent ca mai aveți și acel contract de munca valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In du am trecut valori gresite voicudamian voicudamian In calitate de PFA (pensionar) in DU pentru veniturile obtinute in 2022 declaratia fiind depusa in februarie 2023 am trecut o suma eronata la rubrica ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat in 2024 ??? nu gasesc un raspuns ... Dozzzer Dozzzer PFA si Angajat in 2024 ??? buna...nu reusesc sa gasesc un raspuns clar nicaieri...asa ca sper sa ma puteti lamuri... sunt Angajat Norma Intreaga 8h si am ... (vezi toată discuția)
Calcul și plafoane cass chirii & dobânzi 2024 SpF2016 SpF2016 Să zicem că voi avea așa: - chirie 30 000 lei - dobanzi 10 000 lei Total: 40 000 lei (=12,1 salarii minime) La chirie se aplică cote forfetare de 20% ... (vezi toată discuția)