avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... despagubire
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

despagubire

Buna ziua!Locuiesc intr-un cartier rezidential(doar cu numele)construit de SC TRIUMF CONSTRUCT SRL.Azi de dimineata am gasit masina lovita,in urma prabusirii burlanului direct pe capota,totodata mi-a distrus si antena de la Boom,iar in urma distrugerii burlanului(era singurul care mai functiona,fiind 3 scari) voi fi inundata mereu,intrucat la etajul 4,deasupra mea,nu locuieste nimeni si nici balconul respectiv nu are acoperis,toata zapada care se strange sau apa in urma ploii,se prelinge in balconul meu,desi este inchis(am avut 2 inundatii in balcon pe vremea cand exista burlanul).In primul rand,vreau sa stiu daca pot da in judecata firma de constructii pt dauna masinii,nu este fff grava,dar e indoita capota,iar in urma zapezii cazute de pe acoperisul blocurilor s-au avariat mai multe masini,si mai mult decat atat exista riscul de a rani si oameni.Va rog frumos sa ma indrumati in aceasta problema,pe cine trebuie sa trag la raspundere,firma de constructii sau administratia blocului,pot sa-i dau in judecata,sa primesc vreo despagubire?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 13:10, 2 Februarie 2010
Depinde ce scrie in contractele dvs.Depinde de garantii, de faptul ca sunteti sau nu proprietar, daca aveti asigurare.Sigur, puteti da in judecata firma de constructii iar daca administratia blocului este o persoana juridica cu care aveti un contract si care a preluat anumite obligatii, o puteti chema si pe ea in judecata. Aveti nevoie de probe si din ce spuneti acestea nu prea se conserva, pentru o eventuala expertiza, de aceea va recomand sa consultati un avocat si sa faceti o plangere Inspectoratului in constructii.
În primul rând trebuie să luaţi legătura cu asociaţia de proprietari din zonă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar asigurare locuinta JR_23 JR_23 Buna ziua, Am incheiat cu o soc. de asigurari o polita obligatorie de asigurare a locuintei. In urma iernii si datorita stratului gros de zapada mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul avariei unei mașini (parbriz spart si capota ... alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In cazul avariei unei mașini (parbriz spart si capota indoita) situata pe locul de parcare din proprietate ,din cauza caderii zăpezii acumulate ... (vezi toată discuția)
Dauna gheata/zapada cazuta de pe bloc m564 m564 Buna seara, asociatia de locatari a fost data in judecata de o firma de asigurari pt recuperare dauna cauzata de caderea de gheata/zapada cazuta de la ... (vezi toată discuția)