avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate si vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate si vanzare

Este valabil un act de vanzare a unui teren atunci cand vanzatorul (mama) are drept de proprietate numai asupra 1/4 din terenul vandut restul din suprafata terenului, adica 3/4 apartinand copiilor (stabilit prin certificat de mostenitor de calitate). Mentionez faptul ca antecontractul de vanzare-cumparare este semnat numai de catre vanzator nu si de copii ei.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:16, 11 Ianuarie 2024
În primul rand, certificatul de calitate de moștenitor nu e act de proprietate, ci, asa cum ii spune și denumirea, atesta doar calitatea de moștenitor.
Pentru a vinde bunurile, trebuie obținut un certificat de moștenitor.
Așadar, mama nu poate vinde nimic în baza certificatului de calitate de moștenitor.
În al doilea rand, depinde ce a promis mama ca vinde. Fiecare moștenitor este proprietar exclusiv pe cota sa, astfel încât o poate vinde cui crede de cuviință.
Deci, după obținerea certificatului de moștenitor, mama își poate vinde cota moștenită fără acordul celorlalți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)
Teren vanzare nefinalizata stanescu2 stanescu2 Am mostenit un teren care apartine mai multor persoane , a carui vanzare nu s-a finalizat dar pentru care s-au luat banii de catre parinti. Exista un ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)