avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În urmă cu circa 25 de ani am achiziționat o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În urmă cu circa 25 de ani am achiziționat o proprietate ...

Bună ziua!
În urmă cu circa 25 de ani am achiziționat o proprietate pe care (din păcate) mama mea m a convins să o cumpăr pe numele ei. Menționez că ea nu avea(și nu are) niciun fel de venituri decât o pensie medicală. Această proprietate a fost cumpărată în exclusivitate din banii mei, eu muncind mulți ani în afara țării. Între timp relația dintre noi s a degradat extrem și i am cerut să vindem acest apartament să ne separă, eu având și un copil. Refuzul a fost constant același, ba mai mult "o sa va las moștenire doar, dovedește ca tu ai cumpărat, etc". Va rog să mă ajutați cu sfaturi, daca am șanse să mi recuperez proprietatea(sau măcar o parte). Menționez că nu se pune problema de urmă banilor (transferuri, conturi, chitanțe, etc), însă există numeroși martori că eu am adus toți acești bani (vecini, poștaș, rude, până și tatăl meu).
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CODITA CATALIN-GABRIEL , Avocat 12:33, 15 Ianuarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nicio sansa, atata timp cat nu exista dovezi cu inscrisuri. Peste suma de 250 lei nu se poate proba cu martori.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
care e motivul pt care nu ati luat casa pe numele dvs ?in afara ca v-a convins mama, cu ce motiv v-a convins?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Cred ca nu veti putea rezolva nimic asa cum doriti. Singura solutie este sa asteptati linistita si resemnata... succesiunea cind veti mosteni. Codul civil va este favorabil.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
ibn, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca ati cumparat pe numele mamei e ok, probabil nu erati in tara si normal ca ai incredere in parinti, dar de ce ati lasat aceasta situatie asa mult ? Puteati sa rezolvati cu actele mai demult, asa ar fi fost bine, din pacate situatia e urata.Traieste tatal d-voastra , este si el coproprietar ?
Departe de mine de a incerca sa va bag cutitul in rana, doar ca... poate-i dati idei mamei dv sa vanda dansa apartamentul. Poate chiar sa va evacueze.

Alte discuții în legătură

Dosar penal vs divort danasim danasim sunt casatorita de 2 ani...dar din luna MAI anul curent au inceput o serie de discutii, certuri, violenta intre mine si sotul meu. din pacate intr-una din ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Imobil proprietate personala roxi13 roxi13 Buna ziua Locuiesc in apartamentul mamei mele, din copilarie pana in prezent, cu o intrerupere de 3 luni, dupa casatorie, cand am stat in casa soacrei mele. ... (vezi toată discuția)