Bună ziua!
În urmă cu circa 25 de ani am achiziționat o proprietate pe care (din păcate) mama mea m a convins să o cumpăr pe numele ei. Menționez că ea nu avea(și nu are) niciun fel de venituri decât o pensie medicală. Această proprietate a fost cumpărată în exclusivitate din banii mei, eu muncind mulți ani în afara țării. Între timp relația dintre noi s a degradat extrem și i am cerut să vindem acest apartament să ne separă, eu având și un copil. Refuzul a fost constant același, ba mai mult "o sa va las moștenire doar, dovedește ca tu ai cumpărat, etc". Va rog să mă ajutați cu sfaturi, daca am șanse să mi recuperez proprietatea(sau măcar o parte). Menționez că nu se pune problema de urmă banilor (transferuri, conturi, chitanțe, etc), însă există numeroși martori că eu am adus toți acești bani (vecini, poștaș, rude, până și tatăl meu).
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Eu cred că aveți șanse facând dovada provenienței banilor necesari pentru achiziționarea apartamentului, coroborat cu lipsa de venituri a mamei. Un fluturaș de salariu din acea perioadă ar fi util.
„Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului său este mai mare de 250 lei.” art. 309 alin. (2) CPC.
Nu e vorba despre a dovedi existența unui act juridic în acest caz, ci faptul că d-voastră ați avut bani la momentul cumpărării apartamentului, iar mama d-voastră nu.
Succes!