avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, vreau sa ajut un vecin sa faca succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, vreau sa ajut un vecin sa faca succesiunea dupa parinti, ...

Buna ziua, vreau sa ajut un vecin sa faca succesiunea dupa parinti, insa are de plata la primarie impozit, o suma destul de mare!
Cum poate face succesiunea dar fara sa plateasca impozitul catre administratia locala(Primaria) vrand apoi sa vanda un teren sa plateasca impozitul datorat pe mai multi ani!!
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:23, 23 Ianuarie 2024
De dezbatut succesiunea poate. Datoriile din certificatul de atestare fiscala vor fi menționate în certificatul de moștenitor.
Dar nu poate sa vândă nimic, pana ce nu achita tot.
Dar poate vinde prin hotarare judecatoreasca?
Si in modul asta sa nu plateasca nici impozitele fiscale de la consiliul local Primarie.

raluk0207 a scris:

De dezbatut succesiunea poate. Datoriile din certificatul de atestare fiscala vor fi menționate în certificatul de moștenitor.
Dar nu poate sa vândă nimic, pana ce nu achita tot.

Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
daniel0007, utilizator
Nu poate nici în instanță.
Plus ca nu are sens. Cat cheltuiește pe avocat și pe cheltuielile de judecata, își achita datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala pentru succesiune cyan cyan 1. pentru proprietatile ce vor face obiectul masei succesorale trebuie adus certificat de atestare fiscala? 2. daca proprietatea este detinuta de mai multi ... (vezi toată discuția)
De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de credibila ca aceea de la notariat ContSters322195 ContSters322195 Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa fara impozit platit si fara succesiune facuta LauraZizilas LauraZizilas Buna ziua, Am si eu o intrebare: Nu am facut succesiunea in urma mortii mamei mele din cauza ca nu a fost paltit impozitul la casa, masina si teren de catre ... (vezi toată discuția)