Bună ziua, am următoarea problema:
În 2017 s-a pronunțat divorțul de fosta soție, cu tot cu programul de vizita al minorului, minor care era deja în îngrijirea. mea conform recomandări comisiei de ancheta sociala. Părăsisem locuință comuna pentru a evita posibilele conflicte cu fosta și locuiam deja de 6 luni cu fiica mea în locuință părinților mei. A doua zi după divorț, la ora 1.30 noaptea când ma întorceam de la munca , am fost blocat în trafic de o mașină in care se aflau fosta și mama ei. Le-am ocolit indreptandu-ma rapid spre casa anticipând un conflict deoarece am mai fost "vizitat" de 2 ori de cele 2, acasa, fiind nevoit sa solicit politia pt a le evacua din curte.Am deschis poarta pt a întra cu mașina în curte, însă am fost ajuns de cele 2 persoane care au pătruns în curte, in ciuda opozitiei mele,sub pretextul ca doresc sa-si vadă fiica/nepoata și sa recupereze un autoturism, bun comun cu fosta.( partajul nu este terminat ) Am încercat sa le opresc sa pătrundă în curte însă n-am reușit. Au ieșit afara și mama și fiica mea. Fosta soție a prins-o de mana pe fiica noastră iar eu am luat copilul si l-am dus în casa. În invalmasala creata, fosta soacra sustine ca a căzut și si-a rupt mana având certificat medico-legal iar fosta sotie spune ca are urme de violenta pe maini care necesita 1-2 zile de ingrijiri.Am apelat 112, a venit un echipaj de politie aplanand conflictul. Urmare : plângere penala pt violenta în familie ( deoarece divorțul nu era definitiv). Primul procuror care instrumentează cazul îl clasează. Nu știu cum, se ajunge la al 2-lea procuror care ma trimite în judecata cu,totusi, circumstante atenuante. Se constata ca fapta de violenta raportata la fosta soacra este prescrisa însă ea se constituie în parte civila și solicita daune materiale și morale. Referitor la fosta soție, fapta rămâne valabila și la cererea avocatului sunt înlăturate circumstanțele atenuante. La fel, probele depuse la dosar ( 2 procese verbale de interventie , la date diferite,la domiciliul meu pt indepartarea celor 2 plus alte 2 care confima agresiuni ale fostei asupra copilului la scoala) nu sunt luate in considerare de catre instanta. ca fiind prea vechi ( 6-8 luni înainte de eveniment ). Deși singurele martore sunt fiica și mama mea, care evident, susțin varianta mea, de partea cealaltă singurele probe sunt constituite de amintitele certificate med-legale si declaratiile reclamantelor, intuiesc după atitudinea instantei, mai ales dupa ultimul termen ( sa nu-mi spuneți ca nu e posibil sa intuiesti ) ca voi fi condamnat. Avocatul meu nu a invocat legitima apărare și citesc acum ca ar exista și posibilitatea aceasta ( "pătrunderea neautorizata intru-un spațiu îngrădit, prin forță, vicleșug....pe timpul nopții" etc ). A fost o greșeală? Ce pot face la, probabil, inevitabilul apel? Mulțumesc!
Acum asteptati solutia, asteptati motivarea si - daca doriti - consultati un alt avocat insa care obligatoriu sa se uite peste tot dosarul si mai putin peste ceea ce povestiti dvs, caci procesul se desfasoara pe baza de probe. Care si ele trebuie sa fie cele utile solutionarii cauzei. altfel e munca in zadar.
Clar poate fi legitima aparare, trebuie sa se desluseasca ce cautau doamnele in curtea dvs la acea ora si asa mai departe. Insa strategia trebuia discutata cu avocatul angajat.
Mulțumesc pentru răspuns.
Aveți dreptate, cred ca strategia a fost sortita eșecului din start. Dar putem învața din greșeli, din fericire.
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Acum asteptati solutia, asteptati motivarea si - daca doriti - consultati un alt avocat insa care obligatoriu sa se uite peste tot dosarul si mai putin peste ceea ce povestiti dvs, caci procesul se desfasoara pe baza de probe. Care si ele trebuie sa fie cele utile solutionarii cauzei. altfel e munca in zadar.
Clar poate fi legitima aparare, trebuie sa se desluseasca ce cautau doamnele in curtea dvs la acea ora si asa mai departe. Insa strategia trebuia discutata cu avocatul angajat.
Divort
cr15tian
Buna ziua.
As dori sa stiu cum sa procedez in cadrul unui divort. Este vorba de mama soacra care a facut greseala de a se recasatori cu un om ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor
andrale
Poate ati citit in presa Constanteana de un tata care si a injunghiat fiul. O sa spuneti ca este un tata criminal dar stati asa sa va povestesc. Fiul se duce ... (vezi toată discuția)