avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog. Angajatorul ...

Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog.
Angajatorul meu vrea sa imi desfiinteze pozitia. Avand in vedere ca suntem aproximativ 12 persoane in companie incadrate pe cod COR 243104, chiar daca in organigrama pozitiile noastre au denumiri diferite, poate face asta? Adica poate desfiinta doar una dintre cele 12 pozitii cu acelasi cod COR? Multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: DianaModo , utilizator 23:22, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate face asa ceva.

art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
...
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult, dl. Vasile
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună seara,
Îmi cer scuze ca va deranjez din nou și mulțumesc anticipat pentru ajutor. Unuia dintre angajații mei, care sunt și ei pe aceeași lista de "disponibilizare", i-au făcut între timp propunerea de a accepta o alta poziție în companie, pe perioada determinata (înlocuire CIC) de maxim 6 luni. Angajatul are acum contract pe perioada nedeterminata, prin urmare singura varianta în care pot face "transferul" este ca angajatul sa își dea demisia și sa îl reangajeze pe poziția noua, determinata. Colegii de la HR i-au transmis astăzi pe mail cererea de demisie cu acordul părților, iar în textul mailului au scris "Pentru transferul pe noua pozitie, te rog sa completezi cererea atașată si sa o semnezi cu superiorul tău".
E vreun mod în care putem folosi mailul asta ca să ii negociem măcar angajatului niște condiții mai bune pe noua poziție? De exemplu un salariu un pic mai mare: noua poziție nu doar ca e pe perioada determinata, dar are și un salariu mai mic cu app. 40%. Mulțumesc frumos de ajutor, încă o data
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea e daca angajatul isi doreste respectivul post , ca , neavand nici un act semnat , nu prea e in pozitia de a pune conditii ... Angajatorul poate , in orice moment , sa-si retraga oferta ... Iar alternativa e , desigur , disponibilizarea ...
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator
Angajatul nu are de ales. Azi e totul bine, omul muncește, are rezultate dovedite de evaluări și niște condiții salariale plus contract pe perioada nedeterminata, iar brusc într-o zi vine cineva și ii spune ca ii desființează poziția iar ca alternativa ii dau o poziție determinata de maxim 6 luni și o reducere de salariu de 40%. De panica și de disperare că de mâine ești "pe strada" (fără salarii compensatorii sau orice altceva), accepți că nu pare ca ai avea ceva de ales. Din păcate, asa a fost pusa problema, asta e situația.

CHKa a scris:

Intrebarea e daca angajatul isi doreste respectivul post , ca , neavand nici un act semnat , nu prea e in pozitia de a pune conditii ... Angajatorul poate , in orice moment , sa-si retraga oferta ... Iar alternativa e , desigur , disponibilizarea ...

Alte discuții în legătură

concediere sau schimbare tip cim. alistair alistair As dori sa cer ajutorul in urmatoarea situatie cu care sunt confruntat: Sunt angajat, cu un CM pe perioada nedeterminata in cadrul unei companii fiind ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariat care a castigat reintegrarea pe vechiul post say say O persoana a castigat la instanta de recurs incadrarea pe postul ocupat inaintea desfacerii cim. Postul pe care se solicita reincadrarea salariatului a fost ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim dupa ccc adynagabryela adynagabryela Buna ziua, La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM ... (vezi toată discuția)