avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog. Angajatorul ...

Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor va rog.
Angajatorul meu vrea sa imi desfiinteze pozitia. Avand in vedere ca suntem aproximativ 12 persoane in companie incadrate pe cod COR 243104, chiar daca in organigrama pozitiile noastre au denumiri diferite, poate face asta? Adica poate desfiinta doar una dintre cele 12 pozitii cu acelasi cod COR? Multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: DianaModo , utilizator 23:22, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va inteleg situatia extrem de dificila , dar - vedeti dvs. - legea spune ca angajatorul este indreptatit sa-si organizeze activitatea firmei cum considera , si nici unul nu va concedia oameni de care are nevoie . Pe undeva , e si firesc , nu e in atributiile lui sa faca protectie sociala , scopul unei firme este sa faca profit . Si , daca respecta legislatia privind concedierea , nu prea poti sa-i reprosezi nimic ... Un CIM pe durata nedeterminata nu garanteaza nimanui ca din acea firma iese la pensie ...
Momentan însă, nu exista nicio notificare formala privind desființarea pozițiilor. Nici măcar un email. Doar discuții fata în fata, că uite, asta e situația, pozițiile urmează sa se desființeze dar noi între timp suntem atât de interesați să vă ajutam ca va oferim ce poziții avem libere, cum ar fi cazul celei de sus: perioada determinata, salariu micșorat. Dacă angajatul accepta, practic își da singur demisia cu promisiunea unei reangajari pe noua pozitie. Noi înțelegem că se bazează pe efectul psihologic al vestii și tocmai de asta încercăm să găsim portițe ca măcar sa negociem cât de cât un 500lei în plus peste un salariu diminuat oricum cu 3000lei :(

CHKa a scris:

Va inteleg situatia extrem de dificila , dar - vedeti dvs. - legea spune ca angajatorul este indreptatit sa-si organizeze activitatea firmei cum considera , si nici unul nu va concedia oameni de care are nevoie . Pe undeva , e si firesc , nu e in atributiile lui sa faca protectie sociala , scopul unei firme este sa faca profit . Si , daca respecta legislatia privind concedierea , nu prea poti sa-i reprosezi nimic ... Un CIM pe durata nedeterminata nu garanteaza nimanui ca din acea firma iese la pensie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediere sau schimbare tip cim. alistair alistair As dori sa cer ajutorul in urmatoarea situatie cu care sunt confruntat: Sunt angajat, cu un CM pe perioada nedeterminata in cadrul unei companii fiind ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariat care a castigat reintegrarea pe vechiul post say say O persoana a castigat la instanta de recurs incadrarea pe postul ocupat inaintea desfacerii cim. Postul pe care se solicita reincadrarea salariatului a fost ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim dupa ccc adynagabryela adynagabryela Buna ziua, La sfarsitul lunii mi se incheie perioada CCC. Am fost chemata la munca pt o discutie cu administratorul si acesta mi-a propus sa-mi incheie CIM ... (vezi toată discuția)