avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucratul peste program.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucratul peste program.

Buna ziua,

Vin cu o nelamurire, iar daca m-ati putea ajuta cu o sugestie/clarificare ar fi super.
Lucrez in domeniul bancar (front office), iar pe contractul de munca, orele de lucru sunt 09:00 - 17:00 (8 ore de lucru). Managerul bancii doreste venirea la sucursala cu 10-15 minute inainte (pentru pregatirea banilor), iar dupa ce se inchide banca la ora 17:00, trebuie executate toate procedurile de final de program (rapoarte, numararea banilor etc.), proceduri ce mai dureaza intre 15 minute - 1 ora.
As dori sa stiu daca aceasta practica este una legala - eu lucrand mai mult decat este specificat pe contractul de munca individual - iar daca aceasta practica nu este una legala, as dori un sfat cu modul in care as putea proceda in viitor.
Tin sa mentionez ca nu pot renunta la job din motive personale.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 13 Ianuarie 2024
Nu este legala situatia... sunt obligat sa respectati programul de munca 09.00-17.00 si sa va indepliniti atributiile in acest interval de timp.

Munca prestata peste durata normala este munca suplimentara.. Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident. Insa pentru asa ceva, este necesar să existe solicitarea angajatorului pentru efectuarea muncii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neplatite... Florin95 Florin95 Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare serviciul de urgenta silvia77 silvia77 Buna ziua. Lucrez la ambulanta si sunt nelamurita cu un lucru. La iesirea din tura (ora 19) cu aprox 10 - 15 minute ni se dau cazuri care automat nu pot fii ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare mad_john mad_john Sunt angajat la o firma de distributie cu contract de munca de 8 ore pe zi. De cand ni s-a montat gps pe masini s-a dat ordin ca programul de munca sa fie de ... (vezi toată discuția)