Buna ziua,
Am o intrebare privind fiscalitatea. Eu primesc o pensie din strainatate, care in anul 2023 a fost in valoare lunara de aprox. 2050. As dori sa stiu cum se impoziteaza aceasta pensie din strainatate si baza legala a raspunsului, daca se poate. Va multumesc anticipat.
Va multumesc. Dar, daca, in anii anteriori, am platit 10% din intreaga pensie lunara, nu din ce depaseste suma reglementata prin lege 2000 lei - fiindca asa am fost indrumata de primul inspector fiscal caruia m-am adresat -, cum pot recupera banii achitati? Fac o cerere de restituire? E vorba de perioada 2015-2023. Va multumesc mult..
Am omis sa spun un lucru ce poate este important: eu primesc si o pensie publica romaneasca, acum in cuantum de 160o lei. In aceste conditii, este pensia din strainatate considerata venit suplimentar si poate avea alt regim de impozitare?
Impozitul pe pensie
ARKzad
Care este temeiul legal in baza caruia se impoziteaza pensia.In timpul activitatii pe statele de plata sa retinut impozitul pentru retributia pentru ... (vezi toată discuția)