avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un copil ...

Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un copil cu TSa, cu certificat de handicap grav, cu asistent personal dar mama refuza sa vina la școală sa însoțească copilul. Copilul face repetat crize, este nonverbal și uneori violent. Toată lumea îmi spune a nu am cum s o oblig pe mama dacă nu vrea sa vina. Menționez ca mama este angajata primăriei. Chiar și primăria mi a spus ca nu o pot obliga pe mama sa vina cu copilul la școală dacă ea nu vrea.
Cel mai recent răspuns: Florentina110482 , utilizator 09:56, 24 Ianuarie 2024
Părinții sau alte persoane pot însoți elevii la cursuri, dacă aceștia au cerințe educaționale speciale și/sau dizabilitați, potrivit unei circulare cu nr. 10.108 din 15 ianuarie 2020, trimisă de Ministerul Educației și Cercetării către toate școlile.
Corect, dar cum comentam articolul 64 alin 4 din Ordinul comun al celor trei ministere din 2016 care prevede clar ca părintele, tutorele legal trebuie sa asigure obligatoriu facilitator în cazul copilului cu handicap grav cu asistent personal, exact ca cel în cauza? Deci poate însoți sau este obligat conform ordinului sa însoțească sau sa asigure facilitator?

Cornel Vasile a scris:

Părinții sau alte persoane pot însoți elevii la cursuri, dacă aceștia au cerințe educaționale speciale și/sau dizabilitați, potrivit unei circulare cu nr. 10.108 din 15 ianuarie 2020, trimisă de Ministerul Educației și Cercetării către toate școlile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu riscul de a ma repeta dar încă nimeni nu m-a lămurit. un ... Florentina110482 Florentina110482 Cu riscul de a ma repeta dar încă nimeni nu m-a lămurit. Un copil cu handicap grav cu asistent personal este obligatoriu sa fie însoțit la ore? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua! Am o speta putin mai ciudata: 2 surori au o mama handicap grad I, permanent, parlizata. Una dintre ele este persoana aleasa de mama ca si insotitor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)