avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , am.un teren de 3000m, contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , am.un teren de 3000m, contractul de vinzare cumpărare, ...

Bună ziua , am.un teren de 3000m, contractul de vinzare cumpărare, este pe numele meu înainte de căsătorie ( adica pe numele de fata) doresc sa vind 500 m din el , cum se procedează? Se schimba contractul de vinzare cumpătare pe numele actual cu pământul rămas de 2500 ? Sau cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:19, 14 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se schimba nimic. Contractul asa rămâne
Dovada numelui o faceți cu certificatul de căsătorie și cu cnp-ul care e neschimbat.

Pentru vânzare, întâi trebuie sa dezmembrati terenul în 2 loturi: ceea ce vindeți și ceea ce rămâne.
În acest sens, contactați un inginer de Cadastru sa va întocmească documentația cadastrala de dezmembrare.
Cu aceasta documentație, va prezentați la un birou notarial si încheiați un act de dezmembrare.
După ce se intabuleaza dezmembrarea, puteți vinde.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune părinți copil Georgemoise02 Georgemoise02 Buna ziua. Părinți mei au decedat si nu am făcut actele de moștenire. Acum eu vreau sa vind jumate din terenul intravilan. Care sunt procedurile de urmat? ... (vezi toată discuția)