avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 2 frați și tatăl nostru sa căsătorit a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 2 frați și tatăl nostru sa căsătorit a doua oară ...

Suntem 2 frați și tatăl nostru sa căsătorit a doua oară cu altă femeie mama noastră biologică a murit de mult. Nu avem succesiune după mama și tatăl nostru poate să nu ne mai lase nimic decât la copiii ei sau să doneze casa . Se poate întâmpla să nu avem drept la nimic după moartea lui.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 23:21, 14 Ianuarie 2024
Depinde.
Bunurile sunt dobândite în timpul căsătoriei cu mama?
Sau sunt bunurile proprii ale tatălui (dobândite anterior căsătoriei cu mama sau prin moștenire sau prin donatie)?
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator
Daca mama d-voastra a detinut bunuri proprii sau comune cu sotul atunci aveti dreptul la o cota din acele bunuri si puteti deschide oricand succesiunea dupa mama , chiar nu inteleg de ce ati asteptat pana acum .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mostenire Kiralyna Kiralyna Va rog sa imi dati un sfat privind drepturile de succesiune in cazul in care sotul detine o casa mostenita de la parintii sai, sotia are un copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea intre fratii vitregi? otiliar otiliar Dragii mei, Am 2 nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Prima este urmatoarea. Mama e la a doua casatorie cu cineva,eu fiind din prima ... (vezi toată discuția)