avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt divortata, fiul meu face 18 ani in 4 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt divortata, fiul meu face 18 ani in 4 aprilie ...

Buna ziua. Sunt divortata, fiul meu face 18 ani in 4 aprilie si este doar in clasa a XI-a. Intrebarea mea este: Pot eu sa fac cererea de continuare a pensiei alimentare in numele lui acum sau trebuie sa o faca doar el dupa ce implineste 18 ani? Imi puteti da si un model de cerere? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: krisss27 , utilizator 14:24, 17 Ianuarie 2024
Faceti cerere dvs acum si el si o va insusi caci nu veti primi termen mai devreme de luna aprilie cd face 18 ani.

Totodata el va preciza cererea in sensul ca se doreste plata si dupa majorat, dar nu mai tarziu de 26 ani.
Imi puteti sugera un model de cerere? Se plateste ceva taxa?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Faceti cerere dvs acum si el si o va insusi caci nu veti primi termen mai devreme de luna aprilie cd face 18 ani.

Totodata el va preciza cererea in sensul ca se doreste plata si dupa majorat, dar nu mai tarziu de 26 ani.

Taxa de timbru 20 lei, modele nu exista prestabilite caci fiecare caz este unic.
Cererea o fac eu ca reprezentant al fiului meu încă minor sau o fac direct in numele lui?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara theya_05 theya_05 daca baiatul meu implineste luna aceasta 18 ani, dar este elev in clasa a XI-a, la zi, tatal lui mai are obligatia platii pensiei alimentare ? ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere moisetdo moisetdo Fiul meu implineste 18 ani luna aceasta si stiu ca trebuie deschisa o actiune pentru continuarea platii pensiei de intretinere de catre tatal sau, care oricum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru major Irinamihai Irinamihai Fiul meu implineste 18 ani luna viitoare si este inca la liceu cls a XI a.Cum trebuie sa procedez pentru a primi in continuare pensia alimentara? (vezi toată discuția)