avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua ma numesc Gabriela și doresc să știu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua ma numesc Gabriela și doresc să știu dacă lucrez ...

Bună ziua ma numesc Gabriela și doresc să știu dacă lucrez la privat beneficiez de concediu medical pentru că fetița trebuie să fie operată la picior
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 16 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate prevede că salariații care au un stagiu de asigurare de minimum șase luni pot solicita concediul medical și indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav.
Chiar dacă lucrez la privat am 2 ani de când lucrez.Va mulțumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate prevede că salariații care au un stagiu de asigurare de minimum șase luni pot solicita concediul medical și indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav.

LEGEA e aplicabila si sectorului privat.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu pentru ingrijire copil bolnav? myo myo Buna seara! am fost in concediu pt cresterea copilului pana pe 24 decembrie,cand a facut copilul 2 ani , si am fost instiintata ca voi fi data in somaj , acum ... (vezi toată discuția)
Concediu medical crestere copil pana la 7ani ggrumezescu ggrumezescu Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie am 2 copii, un baietel de 3 ani si o fetita de 2 ani; in martie ar trebui sa-mi reiau activitatea; ... (vezi toată discuția)
Cat concediu medical primeste mama dupa operatie pe cord copil? elennna elennna Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu ... (vezi toată discuția)