avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament de la o firma in 2016. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament de la o firma in 2016. Am achitat creditul ...

Am cumparat un apartament de la o firma in 2016. Am achitat creditul acum si as vrea sa vand apartamentul.

Am contactat un notar si imi solicita extrasul de cont al vanzatorului ca sa valideze ca s-a facut plata acum 8 ani. Eu am doar OP-ul fizic de atunci si pot sa extrag din contul bancar detaliile electronice pt acelasi OP.

Firma s-a "reinventat" si are nume diferit si alt nr de inregistrare din 2021 deci slabe sanse sa obtin de la ei extras de cont. Mai zice notarul ca as putea sa ma duc catre ei sa le cer sa dea declaratie la notar cum ca au incasat acea suma, desi evident e firma diferita si nu stiu cum sa ii oblig eu sa dea din timpul lor si banii lor etc.

Ati mai pomenit asa ceva? Ce fac in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: vecinulsuparat , utilizator 08:53, 16 Ianuarie 2024
Da, am pomenit și legal, asa se face.
Pentru radierea ipotecii din cartea funciară, creditorul da o declarație notariala ca este de acord cu radierea și confirma achitarea creditului.
Directorii de bănci se deplasează cu frecventa la notar pentru astfel de declarații.
Chiar dacă banca se numește altfel, cu siguranță au documentul doveditor, ca banca X a devenit banca y.

nu stiu cum sa ii oblig eu sa dea din timpul lor si banii lor

Ba cred ca puteți. Le-ati achitat rate + dobânda niște ani buni și e interesul dvs sa ii ștergeți din cartea imobilului.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator
Nu ma refer la banca, ci la vanzator. Eu am platit rate bancii, iar notarul imi cere sa oblig vanzatorul sa arate extrasul de cont sau sa dea declaratie la notar cf careia au incasat banii pentru care eu am OP si extras de cont ca s-au platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vand un apartament si cumparatorii fac credit. banca ... Anca Joita Anca Joita Buna ziua, vand un apartament si cumparatorii fac credit. Banca le cere cumparatorilor ca eu sa dovedesc ca am achitat integral apartamentul. Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil corina2525 corina2525 Acum 2 ani sa facut o vanzare cumparare a unei garsioniere ..Acum tiind sa o vand insa ma-m lovit de un obstacol.Fosta proprietara nu a facut declaratia de ... (vezi toată discuția)
Termen intabulare ibiss ibiss Revin cu acelasi subiect, sper sa fiu m-ai explicit ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,cum sa procedez si ce sa cer notarului la care am facut o ... (vezi toată discuția)