avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este coruptie doar daca cineva primeste bani, sau si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este coruptie doar daca cineva primeste bani, sau si daca favorizeaza ...

Este coruptie doar daca cineva primeste bani sau altceva, sau si daca favorizeaza prieteni fara sa primeasca ceva? Ca in lege scrie doar daca primeste ceva?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
Alexa4321, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:34, 17 Ianuarie 2024
Exista și complicitate și instigare, fapte care atrag răspunderea penală.
Nu mergeti la o audiere pe asa ceva fără avocat penalist căci riscati sa fiti pus sub acuzare și dacă sunteți nevinovat și declarați ceva aiurea.
Nu stau sa fac teoria declarației dar este de mare valoare și de reținut ce am spus pentru cultura generala juridica de baza.

Cam 70 % din faptele sociale sunt infracțiuni sau contravenții dar oamenii habar nu au.
De aceea, mulți care merg fără avocat susțin ca sunt nevinovați in fata judecatorului fără știe realitatea...

București 2023
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ma refer daca de exemplu un politist nu aplica legea ca cunoaste pe ala. Care lege incalca politistul?
Depinde ce lege încalcă.
Există mai multe infracțiuni și dacă îl cunoaște și sunt prieteni nu înseamnă că a fost mituit.
Daca a fost mituit este altceva fata de împrejurarea ca sunt prieteni.

Încadrarea juridica a faptei depinde de fapta și sunt multe texte de lege.Poate încalcă mai multe texte de lege sau doar unul.
Este mult de discutat.
Acestea se analizează la facultatea de drept sau în cadrul procesului penal.
Avocatii , procurorii și judecatorii au facultatea de drept la baza.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru permis suspendat AnRcH AnRcH am fost oprit de politist pe moto in bucuresti cu permisul suspendat. am primit o dovada fara drept de circulatie si am fost informat ca mi se va intocmi ... (vezi toată discuția)
Invinuit de luare de mita lupy lupy SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)
Datorie inventata vasile florin vasile florin Buna, Vreau sa ma ajutati va rog...o persoana pretinde ca mi-a dat o suma consistenta de bani in anul 2010,ca are extrase bancare...martori ... (vezi toată discuția)