Este coruptie doar daca cineva primeste bani sau altceva, sau si daca favorizeaza prieteni fara sa primeasca ceva? Ca in lege scrie doar daca primeste ceva?
Exista și complicitate și instigare, fapte care atrag răspunderea penală.
Nu mergeti la o audiere pe asa ceva fără avocat penalist căci riscati sa fiti pus sub acuzare și dacă sunteți nevinovat și declarați ceva aiurea.
Nu stau sa fac teoria declarației dar este de mare valoare și de reținut ce am spus pentru cultura generala juridica de baza.
Cam 70 % din faptele sociale sunt infracțiuni sau contravenții dar oamenii habar nu au.
De aceea, mulți care merg fără avocat susțin ca sunt nevinovați in fata judecatorului fără știe realitatea...
Depinde ce lege încalcă.
Există mai multe infracțiuni și dacă îl cunoaște și sunt prieteni nu înseamnă că a fost mituit.
Daca a fost mituit este altceva fata de împrejurarea ca sunt prieteni.
Încadrarea juridica a faptei depinde de fapta și sunt multe texte de lege.Poate încalcă mai multe texte de lege sau doar unul.
Este mult de discutat.
Acestea se analizează la facultatea de drept sau în cadrul procesului penal.
Avocatii , procurorii și judecatorii au facultatea de drept la baza.
Invinuit de luare de mita
lupy
SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)