avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas de veteran de ràzboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas de veteran de ràzboi

Bunà ziua,
Am si eu douà intrebari, putin cam bizare dar totusi le pun.
Atât eu cat si sotia suntem Cetàteni Români cu domiciliul în Franta de peste 30 de ani.
Tatàl meu a fost veteran de ràzboi, mama mea a fost sotie de veteran de ràzboi cu pensie de urmasà de veteran de ràzboi actualmente amândoi fiind decedati.
Întrebarea mea este dacà eu, fiul lor, la vârsta de 70 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si posesor al unei pensii comunitare as putea beneficia de o pensie de urmas de veteran de ràzboi dupà tatàl meu ?
În cazul in care acest lucru este posibil as dori, và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l fac, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care pot sà contez în momentul solicitri acestei pensii .
În ce a ce o priveste pe sotia mea, 69 ani, cetàtean român cu domiciliul în Franta si pensie comunitarà, lucrurile sunt putin si mai complicate ea fiind copil de prizonier de ràzboi (URSS) dupà tatàl ei actualmente decedat, la fel si mama ei decedatà.
La fel ca si la mine, în cazul in care sotia mea ar avea ceva drepturi dupà tatàl ei, as dori và rog frumos, sà-mi spuneti care este componenta dosarului ce trebuie sà-l facà ea, unde trebuie depus si eventual legea si articolele de lege pe care poate sà conteze în momentul solicitri acestei pensii.
Cu multumiri anticipate si scuze pentru deranj,
Mihail SANDULESCU
Cel mai recent răspuns: Maggiem , utilizator 07:25, 20 Iulie 2024
Copilul veteranului de razboi
Copilul urmas al prizonierului de razboi in URSS poate beneficia de indemnizatie de urmas veteran conf Decret Lege 118/1990
Chiar daca urmasul veteranului nu are domiciliu in Romania are dreptul la pensie de urmas veteran.
Documentatia ptr obtinerea drepturilor se depune la AJPIS in localitatea unde persoana care solicita pensia a avut ultimul domiciliu in Romania
[Maggiem a scris:



Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2024
Maggiem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea ar dori sa stie daca e eligibila pentru o ... dorianman dorianman Buna ziua. Mama mea ar dori sa stie daca e eligibila pentru o pensie de urmas dupa tatal ei, decedat in 1985, care a fost prizonier de razboi in lagarele ... (vezi toată discuția)
Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani ... Grecu ion Grecu ion Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani de război,pot beneficia de indemnizație conf.legii nr.130/2020? (vezi toată discuția)
Retragere cetatenie romana dobandita prin nastere Oleg Popescu Oleg Popescu Intrebare: Poate oare Statul Roman sa retraga unui cetatean roman cetatenia romana, care el a dobandit-o prin nastere? Merge vorba despre bunicul meu, Popescu ... (vezi toată discuția)